Bakan Yıldız: Hukuka intikal etmiş bir konuyla ilgili yorum yapmak doğru değil

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili bir...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, eski Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ’un tutuklanmasıyla ilgili bir soruya, “Yargıya intikal etmiş bir konu ile ilgili yorum yapmamız doğru değildir.” dedi.
Kayseri’ye, partisinin ilçe kongresine katılmak için gelen Bakan Taner Yıldız, gazetecilerin sorularını cevapladı. Yıldız, İlker Başbuğ’un tutuklanması ile ilgili soruya, yargıya intikal ettiği için herhangi bir yorum yapmasının doğru olmayacağını ifade ederek cevap verdi. BDP Genel Başkanı Selahattin Demirtaş’ın, genelkurmay başkanı ile ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine Yıldız, “Böyle bir cümle kabul edilemez. Ordunun içindeki hiyerarşik ve kimin ne rütbe alacağı belli kurallara bağlıdır. Ordu hakkında bu kadar art niyetli konuşan Demirtaş’a bu hiç düşmez. Yanlış buluyorum. Ordumuzun bu şekilde yıpratılması doğru değildir.” diye cevap verdi.
Yıldız, Antalya’da bir tüketicinin elektrik faturasına itirazı ile ilgili tüketici mahkemesinin 5 ayrı bedelin iadesi ile ilgili kararının hatırlatılması üzerine de “Hukuk ile ilgili kısımda, ticari mahkemeler nihai kararları veren mahkemeler değildir. TEDAŞ ve ilgili kuruluşlar bununla alakalı itirazlarını yapıyor. Hukuki süreç sürüyor. Bu konu ile ilgili arkadaşlarımız da düzenleme çalışmalarını sürdürüyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz