Bakan Yıldız: Japon firması TEPKO nükleer süreçten çekildi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’a kurulacak nükleer santralde yer alması beklenen Japon...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Sinop’a kurulacak nükleer santralde yer alması beklenen Japon firması TEPKO'nun süreçten çekildiğini açıkladı. TEPKO'nun çekilmesinin bu süreç için önemli bir gelişme olduğunu ifade eden Yıldız, “Japonya hükümeti, özellikle yetkili kişisiyle beraber müzakerelere devam etmek istediklerini belirttiler. Bunun için de yeni bir model teklif edeceklerini bize söylediler.” dedi.
Bakan Yıldız, DEİK Başkanı Rona Yırcalı ve Yönetim Kurulu üyelerini kabulünde gazetecilerin sorularını cevapladı. Japonya ile sürdürülen nükleer santral müzakerelerinde yeni bir gelişme yaşandığını belirten Yıldız, Japonya heyetinin Türkiye’ye geldiğini ve Fukuşima kazası sonrası gelişmeleri aktardığını ifade etti. Japon firması TEPKO’nun Sinop’taki nükleer santral kurulumu görüşmeleri sürecinden çekildiğini söyleyen Yıldız, şunları söyledi:
“TEPKO’nun çekilmesi bu süreç için önemli bir gelişmedir. Japonya hükümeti müzakerelere devam etmek istediklerini belirttiler. TEPKO’nun olmaması bizim için önemli bir gelişme. Bundan sonraki süreçte esnek işbirliği alternatiflerini değerlendireceğiz. Zaman kaybetmek istemiyoruz. Japonya’nın başındaki sıkıntıyı makul karşılamaya devam ettik. Uluslararası ilişkilerdeki nezaketi koruduk. Ama Türkiye büyüyor gelişiyor ve değişiyor. Bizler ihtiyaçlarımızı zamanında karşılamak için tedbirlerimizi alacağız. Kısa süre içinde değerlendirip sonuca bağlayacağız.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz