Bakan Yıldız: Mısır'da Yaşananlar Ambalajsız Halde Sunuldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da ordunun darbe yapmasıyla ilgili olarak, “Mısır’da yaşananlar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Mısır’da ordunun darbe yapmasıyla ilgili olarak, “Mısır’da yaşananlar ambalajsız bir halde sunulmuştur. Bu yapılan, demokrasiyle, seçimle iş başına gelen bir yapının sarsılması işidir. Siyasi istikrar kristal vazo gibidir, onun çatlamamasına, onun ahengine hepimiz büyük önem vermeliyiz” dedi.

Ege İhracatçı Birlikleri yöneticileri ile Hilton Otel’de akşam yemeğinde bir araya gelen Bakan Yıldız, basına kapalı geçen ve birlik üyelerinin sorunlarını dinleyeceği yemek öncesi gazetecilerin sorularına yanıtladı. Bir gazetecinin, Mısır’da yaşanan askeri darbe sonrası Türkiye ile Mısır arasındaki ilişkilerin değişip değişmeyeceği yönündeki sorusunu yanıtlayan Yıldız, “Bizim Mısır’la 8 ülkenin beraber olduğu bir işbirliğimiz var. Suriye’den başlayan ve Mısır’a kadar giden iletim hatlarının yapılanmasıyla ilgili Türkiye’nin üstlendiği bir görev var. Bu ülkelerde Lübnan’da yaptığımız toplantıda 8 ülkenin iletim hatlarını Türkiye yapacaktı. Tabii orada görevde bir aksama düşünmüyoruz” dedi.

Reklam
Reklam

EKONOMİK İSTİKRAR SİYASİ İSTİKRARA BAĞLI

Ülkelerin ekonomik istikrarlarının, siyasi istikrara bağlı olduğunu ifade eden Yıldız, “Mısır’da yaşananlar bunun önemli bir göstergesi. Mısır’da yaşananlar ambalajsız halde sunulmuştur. Demokrasiyle, seçimle iş başına gelen bir yapının sarsılması işidir bu. Hangi gerekçeyle olursa olsun bunun siyasi istikrarının, ekonomik yansımalarını o ülke bünütüyle sıkıntı çekiyor. Bununla ilgili hafif dalgalanmaların çok sert rüzgarların dahi ekonomiyle ilgili, döviz fiyatlarıyla ilgili ve bizim ekonomik dinamiklerimizle ilgili tesirlerinin olduğunu hep birlikte görüyoruz. İster bir ülke bazında, ister bölge bazında isterse global bazda bunun tesirini hep birlikte görüyoruz. O yüzden bizim yıllardır bahsettiğimiz siyasi istikrar bir kristal vazo gibidir, onun çatlamamasına, onun ahengine, onun bütünlüğüne hep birlikte dikkat etmemiz lazım. Siyasi istikrarın muhafaza edilmesinden sadece iktidar partileri sorumlu değildir, o ülkenin sanayicileri, sivil toplum örgütleri, hangi partiye oy veriyor olursa olsun, hangi inanış içinde bulunuyorsa bulunsun ama siyasi istikrarın korunması partiler üstü bir kavramdır. Enerji sektörü açısından, ekonomik sonuçları açısından bunu son derece önemli buluyorum” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: