Bakan Yıldız Okul Açılışına Ve Temel Atma Törenine Katıldı

Bir dizi açılış ve toplantı için Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız,...

Bir dizi açılış ve toplantı için Kayseri'ye gelen Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Hacı Karamercan İmam Hatip Ortaokulu açılışına ve Nurettin Öztürk İlköğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı.

Hacı Karamercan İmam Hatip Ortaokulu’nun açılış törenine Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ile birlikte Vali Şerif Yılmaz, Kayseri Büyükşehir Belediye Başkanı Mehmet Özhaseki, Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, Kocasinan Belediye Başkanı Bekir Yıldız ve davetliler katıldı.

Reklam
Reklam

Açılış töreninin açılış konuşmasını yapan Melikgazi Belediye Başkanı Memduh Büyükkılıç, “Eskişehir Gecekondu Önleme Bölgesi Kayseri için çok önem arz eden bir yerdir. Büyükşehir belediye başkanımızın 96’lı yıllarda başlatmış olduğu bu anlamlı proje bugün artık tamamlanmak sürecine girdi. Alt yapısı, sosyal donatıları, camileri, okulları, pazaryerleri ile adeta şehrimizin yanı başında suyu güzel, havası güzel, insanları güzel bu semtimiz, bizim için çok önem arz etmektedir.” diye konuştu.

Enerji ve Tabi Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız ise, Türkiye’nin bir değişim sürecinde olduğuna dikkat çekti ve “İmam hatip liselerinin 28 Şubat süreci içerisinde ne halde geldiğini ve bu ülkeye bir daha getirilemez olduğunu hep beraber gördük. Bundan 80 yıl önce değil, 13 yıl önce gördük ama hamdolsun bu ülkenin iradesine irade koyan, sizden aldığı destekle beraber imam hatiplerin, meslek liselerinin aynı şekilde eğitimine öğretimine devam etmesi gerektiğine karar kıldı.” ifadelerinde bulundu.

Reklam
Reklam

Konuşmaların ardından Hacı Karamercan İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışı yapıldı. Açılış sonrası okulu gezen Bakan Yıldız, sınıflara girerek öğrenciler ile sohbet etti. Yıldız, sınıfta bulunan öğrencilere nasihat etti. Bakan Yıldız, okulu gezdikten sonra okulda aşure dağıttı.

Yıldız ve beraberindekiler Hacı Karamercan İmam Hatip Ortaokulu’nun açılışından sonra, Hayırsever Nurettin Öztürk tarafından yaptırılan, Nurettin Öztürk İlk Öğretim Okulu’nun temel atma törenine katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz