Bakan Yıldız: Piyasada Istismara Dönük Çalışan Kuruluşları Ayıklayacağız

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektöründe 'çantacı' diye tabir edilen ve piyasada...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji sektöründe 'çantacı' diye tabir edilen ve piyasada istismara dönük çalışan kuruluşları ayıklamak istediklerini söyledi.

TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu'nda, elektrik piyasasını yeniden düzenleyen, 'Elektrik Piyasası Kanunu Tasarısı' üzerinde görüşmelere başlandı. Tasarı üzerinde söz alan Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, enerji alanında, özel sektör ile kamu arasındaki ilişkiyi düzenleyecek bir yapı kurguladıklarını ifade etti. Yıldız, bu kapsamda, özel sektörün payını artıran, kamunun kademeli olarak çekildiği bir piyasa oluşturmaya gayret ettiklerini vurguladı. Yıldız, bunun, kamunun sektörden tamamen çekileceği anlamına gelmediğine dikkati çekti. Bakan Yıldız, tasarının, genel aydınlatmanın kapsamı ile ilgili yeni bir düzenleme de getirdiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

Taner Yıldız, 'çantacı' diye tabir edilen ve piyasada istismara dönük çalışan kuruluşları da ayıklamak istediklerini; herhangi katma değer oluşturmayan, projelendirme üzerinde etüt çalışması olmadan lisans satışını doğru bulmadıklarını dile getirdi. Yıldız, otoprodüktör uygulamasını da tasarıyla kaldıracaklarını ifade etti.

Milletvekillerinin görüşlerini belirtmesinin ardından maddelerine geçildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz