Bakan Yıldız: “türkiye’de 25 Milyar Dolarlık Yerli Kömür Yatırım Portföyü Var”

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yatırım yapılacak olan yerli kömürde 25 milyar...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türkiye’de yatırım yapılacak olan yerli kömürde 25 milyar dolarlık portföy bulunduğunu belirtti.

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız yaptığı açıklamada, “Sayın Başbakanımız ile yaptığımız Çin seyahatindeki görüşmelerin sonuçlarını almaya başladık” diyerek, “Bizim yerli kömür ile alakalı gayretlerimiz devam ediyor. Yerli kömür ile yapılacak çok iş var” dedi.

Bakan Yıldız, “Adana Tufanbeyli’deki ihalenin hızlıca kontratına geçiyoruz. 1 milyar doları aşacak olan ihaleyi Çinli firma kazanmıştı. Bizim formülümüz yatırımcının yanında olan bir formül. 330 milyon ton civarındaki düşük kalorili kömürü ciddi yatırımcıya veriyoruz. Herhangi bir gerekçe ile yatırım yapamayacak olan firmadan kömürü geri alıyoruz. Devlet ve yatırımcı zarar görmüyor” diye konuştu.

Reklam
Reklam

“Çin’in özellikle plase edilmeyi bekleyen çok yüksek miktarlarda parası var” diyen Bakan Yıldız, “Yine Türkiye’de yatırım yapılacak olan yerli kömürde 24-25 milyar dolarlık bir yatırım portföyümüz var. Başbakanımızın 2023 yılına kadar önümüze koyduğu hedeflerde yerli kaynaklara büyük önem veriyoruz. Bununla ilgili pazartesi günü bir anlaşma imzalanacak ve iş başlamış olacak” dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: