Bakan Yıldız: Türkiye’nin demokrasisindeki e-muhtıra kamburu atılmış oldu

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, internet sitesinden 27 Nisan e-muhtırasını...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin, internet sitesinden 27 Nisan e-muhtırasını kaldırmasını önemli olarak değerlendirdi. Yıldız, “27 Nisan e-muhtırası Türkiye’nin demokratik yaşamında önemli badirelerden birisiydi. İster internet ortamında ya da e-muhtıra olarak bulunması demokrasinin kamburu idi. Kambur atılmış oldu.” dedi.
Bakan Taner Yıldız, Rusya ile gaz anlaşması görüşmelerinin devam ettiğini de belirterek, Japonya ile ilgili nükleer güç santrali konusunda yen bir sürecin başlayabileceğine işaret etti.
Bakan Yıldız, Kayseri programı çerçevesinde Eylül ayında temeli atılacak olan kampus hastanesi arazisinde inceleme yaptı. Burada gazetecilerin sorularını yanıtlayan Yıldız, Japonya ile nükleer güç santrali konusunda yen bir sürecin başlayabileceğine dikkat çekti. Yıldız, şu bilgileri verdi: “Deprem ve tsunami ile birlikte ciddi bir felaket oldu. Ölçülebilir 238 milyar dolar zarar oluştu. Bundan sonraki ölçülecek maddi hasar dışında. Bu bizim nükleer güç santrallerimizle birlikte Japonya hükümeti ile beraber yürüttüğümüz çalışmaları zaman olarak etkilendi. Japonya’da başbakan genel başkanlıktan istifa etti. Bu, şu anlamına geliyor. Yeni bir seçime kadar da başbakanlıktan ayrılacaktır. Bu, bizim Japonya hükümeti ile birlikte yürüteceğimiz kararlılığın devam edip etmeyeceğine alakalı bir süreç içerisinde olduğumuzu görüyoruz. İlk intiba ve görüşler ise bu kararlığın devam edeceği yönünde. Yeni başbakanla ve yeni bakanla bu konuyu konuşmadan bir şey söylemek mümkün değil. Bizim teknik çalışmalar sürüyor. Ayrıca, kaynar sulu reaktörlerden de bu vesile ile başka bir sınıfa atlama noktasında bir seçime geldik. Bu teknik bir konu, bunu sonra açıklayacağız.”

Reklam
Reklam

"KAMBUR ATILMIŞ OLDU"
Bakan Taner Yıldız, Türk Silahlı Kuvvetleri’nin resmi internet sitesinden 27 Nisan e-muhtırasını kaldırmasıyla ilgili soruya da bunun Türkiye’deki normalleşme sürecinin devam ettiğinin göstergesi olduğunu söyledi. ‘Hatırlarsınız bundan önceki konuşmamızda Türkiye’nin her yönüyle idari, iktisadi, askeri, ekonomik alanıyla bütün sektörüyle beraber normalleşme süreci bitmediğini söylemiştik’ diyen Yıldız, şöyle konuştu:
“27 Nisan e-muhtırası, Türkiye’nin demokratik yaşamında önemli badirelerden birisiydi. İster internet ortamında ya da e-muhtıra olarak bulunması demokrasinin kamburu idi. Kambur atılmış oldu. Bu, yazıdan değil darbelerin gönüllerden çıkartılması işaretidir. Kalplerden de çıkartılmasının işaretidir. Beynin hem önünün hem de arka tarafının aynı şekilde dizayn edilmesi lazım. Türkiye de demokrasiye olan inancın demokrasinin Türkiye’de oluşturacağı birlik ve beraberliğine olan inancının hiçbir sektör istisnası değildir. Hiçbir kurum ve kuruluş istisna değildir. Türkiye, normalleşmesini tamamlıyor.”

Reklam
Reklam

"GAZ ANLAŞMASINDAKİ PAZARLIK SÜRÜYOR"
Bakan Taner Yıldız, Rusya ile ilgili gaz fiyatları konusundaki görüşmelerin sürdüğünü anlatarak, “Müzakereler devam ediyor. Moskova’da arkadaşlar ilk görüşmeyi yaptı. İkinci görüşme Türkiye’de olacak. Bizim kontratı biten gaz anlaşmasıyla ilgili özel sektöre devri çalışmamız sürüyor. 6 milyar metreküp gaz özel sektörün eliyle, beraber daha rekabetçe ve daha sürdürülebilir hizmet anlayışıyla devam etmesini istiyoruz. Başında söylediğimiz gibi devam etmesini istiyoruz.” dedi. Bakan Yıldız, buradaki incelemesinin ardından şehir mezarlığına ve ardından Kartal Şehitliği’ne gitti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz