Bakan Yıldız: Türkiye’nin enerjiye olan bağımlılığı her geçen gün artıyor

Enerji ve Tabii Kaynakar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın artan nüfusu ile birlikte, enerjiye olan bağımlılığının...

Enerji ve Tabii Kaynakar Bakanı Taner Yıldız, dünyanın artan nüfusu ile birlikte, enerjiye olan bağımlılığının artacağını söyleyerek, Türkiye’nin de enerjiye olan talebinin her geçen gün arttığını kaydetti.

  1. Büyükelçiler Konferansı’nın bugünkü oturumuna katılan Bakan Taner Yıldız, dünyanın dört bir yanında Türkiye’yi çok iyi temsil eden büyükelçilerle bir araya gelmesinin kendisini çok memnun ettiğini söyledi. Bu konferansta, birçok konuyu görüşme ve tartışma fırsatı bulduğunu dile getiren Yıldız, geçen yıl yapılan toplantıdan bu yana enerji alanında ciddi değişimlerin yaşandığını belirtti. Yıldız, geçen yılki toplantıda, Arap Baharı’nın başlamadığını, Fransa ile bir takım olumsuzlukların yaşanmadığını, Fukuşima’da patlamanın olmadığını dile getirdi. Bu iki toplantı arasındaki farkı anlatmanın bile enerji alanında yaşanan gelişmeleri ne kadar değişken olduğunu saptamak açısından önemli olduğunu anlatan Bakan Yıldız, "Çin, Hindistan, Rusya gibi ülkelerin nüfusla beraber çok değiştirdi. Artan nüfus, refah seviyesinin artmasında çok önemli rol oynamadı. 1.4 miyar insan, insan haklarından yararlanmaktan bile mahrum. Nüfus arttıkça enerjiye olan talebi arttırıyor." ifadelerini kullandı.
Reklam
Reklam

"ENERJİDE YUMUŞAK KARNIMIZ VAR"
Dışişleri Bakanı Ahmet Davutoğlu da enerji konusunda Türkiye'nin 'yumuşak karnı' olduğunu belirterek, bunun görmeden gelinemeyeceğini ifade etti. Soğuk savaştan sonra 'Türk dış politikasının açığını kapatmak için bu coğrafyayı nasıl değerlendirebiliriz?' sorusunun sorulduğunu kaydeden Davutoğlu "Başka enerji kaynakları için de teknoloji gerekiyor. Son 9 yılda ciddi mesafeler aldık. Dışişleri ve Enerji bakanlıklarında her konuda çok yakın işbirliği var. En fazla birlikteliğimiz olan bakanlıklar arasında geliyor Enerji Bakanlığı." dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz