Bakan Yıldız’a Esnaf Ziyaretinde Süreç Tepkisi

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa’nın Gemlik ilçesinde esnafı gezdi. Çözüm sürecine karşı...

Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Taner Yıldız, Bursa’nın Gemlik ilçesinde esnafı gezdi. Çözüm sürecine karşı olan bir gencin tepkisiyle karşılaşan Bakan Yıldız, “Biz böyle bir konuda zararlı olmayız. Tam tersi kritik bir durum Türkiye’de, şuana kadar bizim milli, dini hassasiyetimizi, devlete bakış açımız sözde değil” dedi.

Bakan Yıldız, Gemlik’te esnafı gezdi. Önce taksi durağındaki şoförlerle çay içen Bakan Yıldız, daha sonra ziyaret ettiği esnafın sıkıntılarını dinledi. Bir döviz bürosu işletmecisinin, “Bakanım artık rantiyeden para kazanma dönemi bitti” demesi üzerine Bakan Yıldız, “Artık şantiyeden para kazanma devri başladı” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Önünü kesen Zekeriya Demir isimli bir gencin, “Akşam uyurken ‘Bu vatandaşlar, niye tepki duyuyor? Milli değerlerimiz nereye gidiyor?’ diye düşünüyor musunuz?” sözleri üzerine Bakan Yıldız, “Evet, düşünüyorum. 11 yıldan beri herkese, bizim gibi insanlardan fayda mı zarar mı gelip gelmediğini soruyorum. Türkiye’nin geneli, bunu bir parti olarak demiyorum ‘Sizden fayda geldi diyor’. Biz böyle bir konuda zararlı olmayız tam tersi. Kritik bir durum Türkiye’de şuana kadar bizim milli, dini hassasiyetimizi, devlete bakış açımız sözde değil” şeklinde konuştu.

Yıldız, “Temiz birine benziyorsun. Siz gençler için çok güzel ortamlar hazırlıyoruz. Sizler mühendis, işletmeci, ihaleci olarak çalışacaksınız” dedi.

Ayrıca Demir’in, “Ben hiçbir zaman hükümetinize oy vermedim ve vermeyeceğim. Başbakan Erdoğan’ı hiçbir zaman göremeyeceğim. Ama sizden ricam Türk kimliğinin, sancağının, Çanakkale’de şehit olanların, Dumlupınar’da ölenlerin, Balkanlar’da katledilen, Doğu Türkistan’daki Türkleri de hatırlasın istiyorum. Başbakan açılım yaparken bizleri de kırmamasını istiyorum” sözleri üzerine de Bakan Yıldız, gence Çanakkale’ye kaç kez gittiğini sordu. Üç kez Çanakkale’ye gittiğini söyleyen Demir’e Bakan Yıldız, “Başbakan Çanakkale’ye 11 kez gitti. Sevmek bu ülkeye faydalı olmaktır” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Bakan Yıldız, Demir ile helalleşerek esnaf ziyaretlerini sürdürdü. Bakan Yıldız, kendisine hediye veren bir esnafa da cebinden çıkardığı iki kalemini hediye etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: