Bakan Yılmaz: AB’nin Türkiye'ye Vize Uygulaması Büyük Haksızlık

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye uyguladığı vize uygulamasının çok büyük bir haksızlık...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Avrupa Birliği’nin (AB) Türkiye’ye uyguladığı vize uygulamasının çok büyük bir haksızlık olduğunu söyledi.

Cevdet Yılmaz, Kalkınma Bakanlığı’nın Ankara’da düzenlediği ‘İşbirliği Büyüme Uluslararası AB Uyum Politikası Konferansı’nda konuştu. AB’nin Türkiye’ye uyguladığı vize haksızlığının son bulmasını gerektiğini belirten Yılmaz, “AB'nin bu politikasını gözden geçirmesi gerekiyor. Burada oturum hakkından bahsetmiyoruz. O ayrı bir şey gelecekle ilgili bir şey. İnsanların serbest dolaşımı söz konusudur. Dolaşım hem Türkiye'nin hem de AB'nin menfaatinedir. Bu konuda somut adımların atılmasını temenni ediyorum.” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, AB’nin Türkiye'ye verdiği fonların da yetersiz olduğuna işaret ederek, şöyle konuştu:

"AB bütçesinin üçte biri uyum projesine ayrılıyor. Geçen dönemde 447 milyar Euro uyum projesi için ayrıldı. Türkiye'nin büyüklüğünü, Türkiye'nin ölçeğini düşündüğümüzde maalesef AB'den tahsis edilen ödenekler çok çok düşük. Türkiye'de kişi başına 65 Euro, Türkiye'ye en yakın ülkeye kişi başına 142 Euro ödendi. Baktığınızda AB'nin sağladığı fonlar bana göre çok çok yetersiz. Çok daha üst seviyeye çıkması lazım."

Yılmaz, daha sonra konferansa katılan AB Bölgesel Kalkınma Bakanlığı Müsteşarı Pawel Orlowskı, Avrupa Birliği Türkiye Delegasyonu Başkanı Jean-Maurice Rıpert ve Avrupa Parlementosu Bölgesel Kalkınma Komitesi Başkanı, Avrupa Parlementosu üyesi Danuta Hübner’e plaket takdim etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: