Bakan Yılmaz: Aykırı Seslere Itibar Etmeyin, Sorunu Sabırla Çözeceğiz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü yöneticilerinden Duran Kalkan’ın çekilmenin kolay olmayacağına dair açıklamalarının...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terör örgütü yöneticilerinden Duran Kalkan’ın çekilmenin kolay olmayacağına dair açıklamalarının hatırlatılması üzerine çözüm süreciyle ilgili konuştu. Bakan Yılmaz, "Aykırı seslere itibar etmeyin, 'Çözüm istemiyoruz biraz daha şehit gelsin, terörist ölsün' diyeni ben görmedim. En çok olayın içinde olan biri olarak yine söylüyorum. Millet çözüm istiyor. Biz bu sorunu sabır içinde çözeceğiz." dedi.

İsmet Yılmaz, programlara katılmak üzere geldiği Sivas’ta çözüm süreci ve akil adamlarla ilgili değerlendirmelerde bulundu.

Reklam
Reklam

Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü önünde Sivas Valisi Zübeyir Kemelek ve il protokolü ile vatandaşlar tarafından karşılanan Bakan Yılmaz, yazma eserlerin yer aldığı Ziyabey Kütüphanesi'nde incelemelerde bulundu.

Burada basın mensuplarının sorusu üzerine çözüm süreciyle ilgili konuşan Yılmaz, Türkiye’nin 30 yıldan fazla süren bir terör sorunu ile sorunun oluşturduğu çevredeki diğer sorunların varlığına dikkat çekti.

Güneydoğu dâhil 75 milyonun bu terör probleminin çözülmesini istediğini söyleyen Bakan Yılmaz, "Güneydoğu ve doğudaki halkımız diyor ki; bu problem çözülsün. Terör sorununun çözülmesini yüzde 80 oranında destekliyor. 'Bu problem çözülmesin' diyen hiç kimse yok. Bu problem ülkenin hukukuna uyarak çözülecek.” şeklinde konuştu.

"Biz hep şunu söyledik Almanya’nın, Fransa’nın, İngiltere’nin dağlarında silahla gezebilir misin? Gezemezsin. İşte Türkiye Cumhuriyeti'nin dağlarında da silahla gezme olmaz." diyen Bakan Yılmaz, şöyle devam etti: "Dolayısıyla halk barış istiyor, huzur istiyor. Halk ne şehit olsun ne de terörist kaybolsun diyor. Bakın bir evladı asker, bir evladı dağda olan aileler var. Bunları da dikkate alarak bu sorunun çözülmesi lazım."

Reklam
Reklam

PKK yöneticilerinden Duran Kalkan’ın açıklamasına atıfta bulunan Yılmaz, terör örgütünün birçok sesi olduğuna ve kendini ön plana çıkarmak isteyenlerin bulunduğuna vurgu yaptı. Yılmaz, şunları söyledi: "Ama şimdiye kadar ne diyorlardı? İrademiz tutuklu iken yol alınamaz deniyordu. Kendi iradeleri ne söylüyor? Kendi iradeleri söylüyor ki artık Misak-ı Milli sınırları içerisinde Türkiye’nin birliği içerisinde demokratikleşme suretiyle 75 milyonu bir seviyeye getirmek lazım. Dolayısıyla bu sözlere itibar edilmemesi gerekir. Çünkü milletin genel talebinin önünde kimse duramaz. Hukuka aykırı hiçbir işleme ve davranışa da Türkiye müsaade edemez. Hukuka uygun şekilde 75 milyonu bir ve kardeş yapacak bu projeyi biz devam ettireceğiz. Millet de bunu destekliyor. Aykırı sesler zaman zaman olacaktır. Biz sona geldik demiyoruz. Sadece millet ve hükümet niyetini gösterdi. Çözüm isteniyor."

Uzun ve sabır isteyen bu yolda milletin desteğini bekledikleri kaydeden Bakan Yılmaz, "Her çıkan söze de itibar etmelerini istemiyoruz. Bizim taahhüdümüz milletle, buna itibar edecekler. Millet çözüm istiyor mu? Anket yapsın sorsun. Sivas Türkiye’nin özüdür. Herkes çözüm istiyor. 'Çözüm istemiyoruz biraz daha şehit gelsin, terörist ölsün' diyeni ben görmedim. En çok olayın içinde olan biri olarak yine söylüyorum. Millet çözüm istiyor. Aykırı seslerin hiçbir değeri yoktur. Bu millet hak ettiği barışa ve huzura bugün veya yarın kavuşacaktır.” ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

"SABIR İÇİNDE SORUNU ÇÖZECEĞİZ"

Akil İnsanlar Heyeti'yle ilgili görüşlerini de açıklayan Bakan Yılmaz, milletin kafasında bazı soru işaretleri olduğuna değinerek, sözlerini şöyle tamamladı: "Akil insanlar sadece bu değil, herkesin kendi akil insanı da olabilir. Herkes çözüm istiyor. İstemeyen kimse yok. En aykırı sesler bile 'terör olmasın' istiyor. Nasıl çözelim noktasında sivil toplum örgütleriyle bu olayın taraftarlıyla, mağdur olanları ve bizzat içinde olanlarıyla görüşülecek. Dağda olan, dağda olanın annesi, babası çözüm istiyor. Şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz çözüm istiyor. Çözüm istemeyen kimse yok. Milletimiz bundan emin olsun. Bizim hükümetimiz milletin zerre kadar hakkına halel getirmeyecek bir şekilde bu sorunu çözecektir. Biz sabır istiyoruz. Sabır içinde bu sorunu çözeceğiz.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: