Bakan Yılmaz, Belediye Başkanlarından İyi Ekip Kurmalarını İstedi

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, Bingöl'de; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan gelen belediye başkanları

Aziz ÖNAL/BİNGÖL, Bingöl'de; Batman, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Hakkari, Malatya, Mardin, Muş, Siirt, Şanlıurfa, Şırnak, Tunceli ve Van'dan gelen belediye başkanları ile milletvekillerinin katıldığı Ak Parti'nin Bölge Başkanları Toplantısı düzenlendi. Toplantıda konuşan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, belediyelerin, yerel yönetimlerin topluma en fazla değen, günlük hayatı en fazla etkileyen kurumlar olduğunu belirterek, "Bu çerçevede de yerel yönetimler çok önemli. Çünkü medeniyetin özü şehirlerdir. Medeniyet kavramının kendisini bile Medine'den gelen bir kavramdır. Bir şehir, manevi ile fiziki boyutuyla ve bütün atmosferiyle birlikte yaşanabilir şehirler kurmak, medeniyetin özünü oluşturur. Bugünkü dünya diliyle de söyleyecek olursak, şehirler artık dünyada kalkınmanın odakları haline gelmiş durumda. Dünyada ülkeler artık, ülke olarak yarışmanın ötesinde şehirlerarasında bir yarış olduğunu görüyoruz" dedi.
Şehir hadisesinin çok önemli olduğunu ve yaşanabilir şehirler oluşturulması gerektiğini ifade eden Yılmaz, "Hem yaşam ortamı, hem iş ortamı anlamında, şehirler kritik faktörlerdir. Kalkınma yarışında, gelişme yarışında şehirlerin önemi geçmişe göre bir kat daha artış vaziyette. Biz de iddialı bir ülkeyiz. 2023 hedeflerimiz var, böyle alelade bir ülke değiliz, alelade bir coğrafyada da yaşamıyoruz. Tarihimizle, coğrafyamızla iddialı bir ülkeyiz. İşte bu iddiamızı ortaya koyacağımız en önemli alanlardan biri şehirciliktir. Belediyecilikte bana göre önümüzde dönem kaba inşaatı bitirdiğimiz, ince işçilik dönemine girdiğimiz bir dönem olacak" diye konuştu.
Hükümetlerinin belediyelerle ilgili yaptığı çalışmaları anlatan Bakan Yılmaz, yeni dönemde şehirciliğe büyük önem vereceklerini söyledi. Yerel kalkınma olmadan genel kalkınmanın olamayacağını dile getiren Yılmaz, "Geleceğe orta vadeli bakamıyoruz. Bazen biraz geri çekilip bütün meselelerin dışına çıkın, akıllı insanlarla istişare edin, büyük gruplar oluşturun. Sadece fiziki hizmetlerle yetinmeyin. Bazen işe güce, fiziki işlere çok dalıyoruz ve vatandaşların gönlünü almayı unutuyoruz. Halbuki bu iş sadece fiziki yapma işi değil, bu iş aynı zamanda bir gönül bağı kurma işidir. Vatandaşa gideceksiniz, soracaksınız, hasbihal edeceksiniz, selamlaşacaksınız, dertleşeceksiniz. Belediye başkanlarına tavsiyem var. Lütfen iyi ekipler oluşturun. Proje ekipleri oluşturun. Bugünkü dünyada para aslında problem değil. Şöyle veya böyle para bulunuyor yeter ki akılcı bir şekilde proje geliştirelim. AK Parti neden başarılı oldu. 2012 yılından bu yana nasıl oyunu artırarak devam etti inanın bunun sırrı şu, AK Parti devletin veya yönetimin gözüyle millete bakmıyor, milletin gözüyle devlete bakıyor. İkincisi, bu öncelikleri tespit ettikten sonra, proje ekipleri oluşturmamız lazım. Fikirleri projelere dönüştürüp daha sonra da fon mekanizmalarına başvurmak gerekiyor"dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: