Bakan Yılmaz: Bu Coğrafyada Barışın Dışında Bir Şey Istemiyoruz

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ve Hollanda Savunma Bakanı...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, Almanya Savunma Bakanı Thomas de Maiziere ve Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert ile İncirlik'te konuşlandırılan Hollanda Patriot füze bataryalarında görev yapan Hollandalı askerleri ziyaret etti. Sabah saatlerinde İncirlik’teki 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’nda gerçekleştirilen ve Vali Hüseyin Avni Coş, 6. Mekanize Piyade Tümen ve Garnizon Komutanı Tümgenaral Sezai Bostancı, Belediye Başkan Vekili Zihni Aldırmaz’ın da katıldığı törende Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert, askerleri selamlayıp, kısa konuşmasında barışın evrenselliğinden söz etti. Daha sonra askerlerle tokalaşan Plasschaert, çay içip, personelle sohbet etti.

Reklam
Reklam

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ise Hollandalı bakanın çok doğru bir şey ifade ettiğini hatırlatarak, “Sayın bakan, ‘Barış evrenseldir. Dünyada barışı sağlamak için ortak çalışmamız gerekir’ dedi. NATO’nun amaçlarından biri de budur. Biz barışı sağlamak için buradayız. Türkiye’nin talepleri üzerine kendileri buraya geldiler ve bizim misafirimizdirler. Kısa sürede karar alan NATO’ya hem de NATO’nun çağrısına en kısa zaman da karar veren Almanya, Hollanda ve Amerika’ya teşekkür ediyorum. İnşallah (petroit füze bataryaları) bu coğrafyada caydırıcılığı ve riski azaltıp, barışı arttırdığını düşünüyoruz. Bu coğrafyada barışın dışında hiçbir şey istemiyoruz.” dedi.

TÜRK ASILLI HOLLANDALI ASKERLER: TOPRAKLARIMIZI KORUMAK GURUR VERECİ

İncirlik’teki birlikte iki Türk asıllı Hollandalı askerde yer alıyor. Hollanda Savunma Bakanı Jeanine Hennis-Plasschaert’ın “barışın evrenselliği” sözü sorulan askerlerden Murat Çevik, “Sayın bakanımız haklı. Her ikisi de NATO ülkesi olduğu için çalışmamız daha kolay oluyor. Aynı zamanda barış ve kendi topraklarımızı korumak amacıyla burada gelmiş olmamız gurur verici bir şey. Gerçekten harika bir konu.” Türk asıllı Hollandalı askerlerden Abdulvahap Gündoğan ise Türkiye’de görev almaktan büyük gurur duyduğunu dile getirdi. Amaçlarının Hollanda ve Türkiye’ye yardımda bulunmak olduğuna işaret eden Gündoğan, “İşlerin kolaylıkla yürümüş olması her iki ülkede de büyük memnuniyet doğuruyor. Hollanda Hava Kuvvetleri’nde yaklaşık 15 Türk asıllı asker var. İncirlik’te şu anda 2 kişi görev yapıyoruz.” şeklinde konuştu. Üç bakan 10’uncu Tanker Üs Komutanlığı’ndaki temaslarının ardından uçakla Kahramanmaraş'a geçti. Bakanlar, patriot hava savunma sisteminin konuşlandırıldığı Gazi Kışlası'nda incelemelerde bulunacak.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: