Bakan Yılmaz: Chp Kendini Bu Ülkenin Sahibi Sanıyor

- MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "CHP kendisini bu ülkenin sahibi sanıyor. 'Yüzde 99'la kabul etseniz de bunu gerçekleştiremezsiniz, yapamazsınız' diyorlar.

- MİLLİ Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, "CHP kendisini bu ülkenin sahibi sanıyor. 'Yüzde 99'la kabul etseniz de bunu gerçekleştiremezsiniz, yapamazsınız' diyorlar. Bu ülkenin altın hissesi sende mi ki bu yüzde 1 olmadan yüzde 99 ne yaparsa yapsın geçersiz oluyor?" dedi.
Milli Eğitim Bakanı İsmet YIlmaz, Sivas'ın Ulaş İlçesindeki Tarım İşletmeleri Genel Müdürlüğü (TİGEM) işletmesinde köy ve mahalle muhtarlarıyla bir araya geldi. Burada konuşan Bakan Yılmaz, AK Parti ve MHP'nin halk oylamasıyla ilgili çalışmayı komisyona getirdiğini ancak CHP'nin tek bir önerge dahi vermediğini belirterek, "Sen her şeye itiraz ediyorsun da istediğin ne? Herhalde 'hayır' dediğine göre mevcut sistemi istiyor. Yani 'ikili yapı devam etsin' diyor. 'Ankara'da vesayet odakları devam etsin' diyor. Allah için bunun millete bir faydası yoktur" dedi. Konuşmasının devamında CHP'nin halk oylamasıyla ilgili tutumunu eleştiren Bakan Yılmaz, şunları söyledi:
"Hem 12 Eylül anayasasına karşıyım diyor, gel değiştirelim deyince hayır diyor. Ne istedin, bir önerge verdin mi? Önergeyi de vermedi. CHP kendisini bu ülkenin sahibi sanıyor, altın hissesi var. Cümleyi nasıl kullanıyor, 'Yüzde 99'la kabul etseniz de bunu gerçekleştiremezsiniz, yapamazsınız' diyorlar. Onun bağlılarının bir çoğu da bu kelimeyi söylüyor. Bu ülkenin altın hissesi sende mi ki bu yüzde 1 olmadan yüzde 99 ne yaparsa yapsın geçersiz oluyor? İnanın bu halk oylaması 80 milyonu eşit kılma oylamasıdır. CHP'yi bu vehimlerden kurtarma oylamasıdır. 80 milyonun eşit olduğunu, hiçkimsenin diğerinden üstün olmadığını, milletin yüzde 99'u değil, yüzde 51'i dahi bir araya gelirse pekala kendi cumhurbaşkanını seçebileceği, kendi hükümetini kurabileceği bir halk oylamasıdır. Kesinlike bu sistem demokrasiye ve milli iradeye uygundur."
'GERÇEK GÜÇ SAHİBİ MİLLETTİR'
Daha sonra AK Parti Ulaş İlçe Başkanlığı önünde vatandaşlara hitap eden Yılmaz, yeni sistemde hükümet kurma yetkisinin vatandaşlara verildiğini belirterek, şunları söyledi: "Dolayısıyla diyoruz ki milli iradenin çarptırılmasına izin vermemek için koalisyon pazarlıklarına yol açmadan, hangi bakanlıkların, hangi bankaların partilere dağıtılacağına bakmaksızın öyle bir oylama olsun ki öyle bir hükümet kurulsun ki buna millet karar versin. Sabah oyunu kullansın, akşam sandıklar açıldığında hükümeti kuracağı akşamdan belli olsun. Kurulmuş olan hükümette sabahleyin milletin hizmetinde olsun. Bunda bir zarar var mı? Zaten yetki ve karar millette, bu devletin sahibi millet, bu vatanın sahibi millet, milli iradenin sahibi millet. 15 Temmuz'da gösterdi, kendi milli iradesini gaspetmek isteyenlere karşı kendi iradesini gösterdi. Canıyla, kanıyla karşı koydu ve kazandı. Bu milleti kimse alt edemez. Gerçek güç sahibi millettir, dolayısıyla millete millet hükümetini sen kurmak istermisin? diyoruz. İnanıyoruz ki bu aziz millet 'yok ya ben kuramam, benim aklım yetmez, ben sizi seçtim siz Ankara'da kurun' demeyecektir diye düşünüyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz