Bakan Yılmaz: Değişim Ve Dönüşümden Korkulmamalı

Türkiye'nin yıllardan sonra ilk kez yatırım yapılabilir ülke seviyesine getirildiğini, bir değişim ve dönüşümden geçtiğini...

Türkiye'nin yıllardan sonra ilk kez yatırım yapılabilir ülke seviyesine getirildiğini, bir değişim ve dönüşümden geçtiğini vurgulayan Millî Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, değişim ve dönüşümden korkulmaması gerektiğini söyledi. Yılmaz, İzmir'de düzenlenen "Sivas'ın Renkleri Konak'ta Buluşuyor" etkinliği kapsamında Alsancak Türkan Saylan Kültür Merkezi'ndeki "Sivas'ın Kültürel Değerleri" paneline katıldı.

Burada konuşan Bakan Yılmaz, Türkiye'nin millî gelirini arttırdığını ve dünyanın 10. büyük ekonomisi olmayı hedeflediğini söyledi: "Millî gelirini üç kat arttırmış durumda Türkiye. Kişi başına düşen geliri de artmış. Dünyanın 17. büyük ekonomisiyiz. 500 milyar dolarlık ihracat yapacağız, 10. büyük ekonomi olacağız. Türkiye büyürken hiçbir şey küçülmez, bunun içinde kalan. İzmir'de atmosfer iyiyse, baharsa başka sokağına kış gelmesi mümkün değildir. Dolayısıyla Türkiye büyürken illerimiz de büyüyor. Korkmamak lazım, değişmeyen tek şey değişimdir. Taşlar bile canlıdır. Kapadokya'da bir otel kayadan yapılmış, taşlar ölmesin diye ilaçlanıyormuş. Taşların bile değiştiği ortamda sosyal ortamların değişmemesi mümkün değil. Statükoya direnmek, istediğiniz mevziye ulaşmanızı geciktirir ama engelleyemez. İnsan, en temel hakikattir. Zamanın ruhu ve rüzgârın yönü Türkiye'ye dönmüştür kesinlikle. Başbakan ABD'deydi. Tarih her zaman insanlara ve ülkelere fırsat sürmez. Bir ve beraber olursak 21. yüzyıl, Türkiye'nin asrı olacaktır. Dünyadaki gidişatı çok iyi okuyarak, daha yapmamız gereken çok şey var."

Reklam
Reklam

Sivas Kongresi'ndeki, "Kuva-yi Milliye'yi âmil ve irade-i milliyeyi hâkim kılmak esastır." hükmüne işaret eden İsmet Yılmaz, bugün kendilerinin de savunduğu siyasi fikrin bu olduğunu söyledi: "Ne söz söylenecekse millet söylesin. 'Yeter artık, söz milletindir.' sözünün de, 'Yeter artık, karar milletindir.' cümlesinin de özü budur." Vekalet almış siyasiler olarak milletin bugününü dünden daha iyi kılmak için aşkla çalışmak gibi bir görevleri olduğunu ve bu aşkla da görev yaptıklarını ifade eden Yılmaz, "Türkiye'nin durumu kesinlikle dünden çok daha iyidir. Hiç şüpheniz olmasın ki yarını da bugünden çok daha iyi olacaktır." şeklinde konuştu.

Daha sonra Bakan Yılmaz ve panelistlere plaket takdim edildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: