Bakan Yılmaz: Doğu Anadolu, çağrı merkezleri için en uygun yer

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu denilince akla hep tarım ve hayvancılığın geldiğine, aslında...

Kalkınma Bakanı Dr. Cevdet Yılmaz, Doğu Anadolu denilince akla hep tarım ve hayvancılığın geldiğine, aslında bölgenin, çağrı merkezleri için en elverişli yatırım yeri olduğunu söyledi.

AK Parti il kongresine katılmak üzere geldiği Kars’ta Vali Ahmet Kara’yı makamında ziyaret eden Bakan Yılmaz, basın mensuplarını cevapladı. Kars’a kurulması düşünülen ve bir türlü kurulamayan çağrı merkezinin durumunun sorulması üzerine Bakan Yılmaz, Doğu Anadolu denilince akla hep tarım ve hayvancılığın geldiğine, aslında bölgenin, çağrı merkezleri için en elverişli yatırım yeri olduğunu söyledi. Bakan Yılmaz, “Doğu Anadolu’da ciddi şekilde genç nüfus var. Bingöl’de bir çağrı merkezi kuruldu ve yüzlerce gencimiz istifade ediyor. Erzurum’da aynı şekilde çok daha geniş şekilde var. Erzincan’da var ve başka vilayetlerde de kuruluyor. Hatta bu gelişmeler üzerine biz teşvik kapsamına çağrı merkezlerini koyduk. Şu an Doğu’da bir çağrı merkezi yapan firmamız belli teşviklerden de faydalanabiliyor.” dedi.

Reklam
Reklam

Yerel yöneticiler valilik, üniversite ve diğer kurumların sahip çıkması ve yer göstermesi ile Kars’a da çağrı merkezinin pekala gelebileceğini belirten Yılmaz, “Bu konularda bizler de elimizden gelen desteği veririz. Tabi bu özel firmaları buraya davet edip teşvik edici bir takım yer göstermek lazım, özellikle alan göstermek önemli. Burada da çok sayıda gencimiz var. Eminim çok rahat bir şekilde bu işleri yapabilirler.” şeklinde konuştu. Bakan Yılmaz, bilişim sektörünün aslında Doğu Anadolu’nun üzerinde durması gereken en önemli sektörlerden bir tanesi olduğunu vurguladı.

"CİDDİ YATIRIMCILARIN HİZMETKARIYIZ"

Basın mensuplarının yatırımcılara yer gösterilmediğini söylemesi üzerine Yılmaz, hükümet olarak, valilikler olarak ve bütün ilgililer olarak, ciddi yatırımcıların hizmetkarı olduklarını söyledi. Bakan Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti: "Yatırım demek, aş, iş ve istihdam demektir. Bu bölgemizin kalkınması gelişmesi demektir. Hele bu bölgede özel sektör yatırım yapacaksa buna hepimizin destek olması gerekir. Yerel yönetiminden tutun da, valiliğe ve merkezi idare kuruluşlarına kadar somut olarak bir proje varsa destek olmak gerekir. Bu söylenen ile ilgileneceğim ama esas olarak bu bölgelerimizde sadece kamu yatırımları ile gelişmek mümkün değil, mutlaka bizim özel sektörün yatırımlarını da artırmamız gerekiyor. Bizlerin hükümet olarak genel anlayışımız bu şekildedir. Yani hükümet yol yapacak, sağlık, güvenlik ve teşvik verecek destek olacak, ama üretimi yapması, katma değeri üretmesi, ihracat yapması gereken ve daha fazla istihdam üretmesi gereken de özel sektördür. Eğer kamunun elinde özel sektörün kullanabileceği bu tür imkanlar varsa bunu mutlaka özel sektöre tabi en uygun şekilde transfer etmekte büyük fayda var. Örnek uygulamalar çevre illerde mevcut.”

Reklam
Reklam

ARSLAN: BİZ BİR İŞİ BİTİRMEDEN SÖYLEMİYORUZ

AK Parti Kars Milletvekili Ahmet Arslan, Bakan Yılmaz’ın çağrı merkezi üzerine yaptığı konuşma üzerine, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın bir işin bitirilip açılış aşamasına gelinmeden hiçbir etkinliğine katılmadığını hatırlattı. Arslan, “Bizler de bunu bildiğimiz için yaptığımız çalışmalardan pek bahsetmiyoruz. Ancak özellikle çağrı merkezi ile ilgili iki grup epeycedir geldiler. Teknik çalışmalar yapıyorlar. Valilik de yer verme konusunda çalışıyor.” açıklamasında bulundu.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz