Bakan Yılmaz, Fıtch’in Not Artırımını Değerlendirdi

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fitch’in not artırımının bir sıçramayı ifade ettiğini belirterek, “Yeni bir döneme...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Fitch’in not artırımının bir sıçramayı ifade ettiğini belirterek, “Yeni bir döneme girdiğimizi ifade ediyor. Bir anlamda Türkiye’nin bir eşiği atladığını ifade ediyor” dedi.

Bakan Cevdet Yılmaz, İstanbul Hilton Konferans Merkezi’nde İklim Yatırım Fonları (İYF) Ortaklık Forumu’nun açılış törenine katıldı. Katıldığı törende basın mensuplarının sorularını yanıtlayan Yılmaz, uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Fitch’in Türkiye’nin kredi notunu “yatırım yapılabilir” düzeyine yükseltmesini değerlendirdi. Bakan Cevdet Yılmaz, “Bu çok sevindirici bir haber, Fitch’den aldığımız. Bu basit bir kredi notu artışının ötesinde bir anlam ifade ediyor. Lineer bir artışın ötesinde kalitatif bir sıçramayı da ifade ediyor. Yeni bir döneme girdiğimizi ifade ediyor. Bir anlamda Türkiye’nin bir eşiği atladığını ifade ediyor. Maalesef 20 yıl boyunca Türkiye, kredi derecelendirme kuruluşları tarafından yatırım yapılan ülke olarak görülmedi. Fakat özellikle son 10 yıldaki performansımız ve özellikle de küresel kriz döneminde çok ciddi problemler yaşanırken, bankacılık sistemleri çökerken, devletler giderek aşırı borçlu hale gelirken, büyüme ve istihdamları ciddi darbeler alırken, Türkiye’nin bu süreci çok iyi yönetmesi, bir taraftan da büyümesini yürütmesi, istihdam artışı sağlanması, diğer taraftan sağlam bir bankacılık yapısı ve kamu finansmanı yapısıyla bu süreci yürütmesi not artışlarında etkili oldu” diye konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye’nin yeni bir döneme girdiğini aktaran Bakan Yılmaz, “Bu bize göre geç kalmış bir not artışıydı. Aslında piyasalar çok daha önceden Türkiye’deki bu gelişmeleri görmüş ve bunun hakkını vermişlerdi. Ama bu not artışıyla birlikte inanıyorum ki çok daha hızlı, daha elverişli koşullarda bir kaynak akışı söz konusu olacaktır. Bu da Türkiye’nin kalkınmasına, gelişmesine önemli katkıda bulunacaktır” dedi.

Bakan Yılmaz, bu eğilimin diğer kuruluşlar tarafından da takip edilmesini bekleyip, temenni ettiklerini söyledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: