Bakan Yılmaz: Geçmişi Bilmeyen Geleceği De Tayin Edemez

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Sivas'ta bugün Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal'ı makamında ziyaret etti.

Gökhan CEYLAN/SİVAS, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, seçim çalışmaları kapsamında bulunduğu Sivas'ta bugün Cumhuriyet Başsavcısı Murat İrcal'ı makamında ziyaret etti. Bakan Yılmaz daha sonra Hayrat Vakfı ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğinde Sivas Adliyesi'nde düzenlenen 'Osmanlıca Kursu Sertifika Töreni'ne katıldı. Bakan Yılmaz kursu başarıyla tamamlayan aralırında hakim ve savcıların da bulunduğu kursiyerlere sertifikalarını verdi. 150 kişinin sertifika aldığı törende konuşan Bakan Yılmaz, "Yabancı kültür değil bu, bizim kültürümüz. Mezar taşlarında, dedenizin mezarında ne yazdığını torun olarak öğrenmeniz lazım. Dolayısıyla başka bir kültürü almışta, onlara bir kapı açıyormuş gibi algılamak kesinlikle yanlıştır. Kütüphaneye gidiyorsunuz, dedeleriniz yazmış ama hiç birini okuyamıyorsunuz. Bir toplum kendi dedesinin yazdığına bu kadar yabancı olabilir mi? Dolayısıyla bir çarpıklık vardı bu doğallaştı, normalleşti. Dedelerinizin yazdığını okuyorsunuz. Torunları dedelerinin ne düşündüğünü çok daha iyi bilecek. Eğer köprüleri yıkarsanız geçmişi bilmezsiniz, geçmişi bilmeyen geleceği de iyi tayin edemez" dedi.
Bakan Yılmaz sertifika töreninin ardından Ziraat Odası Başkanlığı, Sivas Ticaret Borsası ve kentte faaliyet gösteren bazı sendikaları ziyaret etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: