Bakan Yılmaz: İki Başlılığı Kaldırıyoruz (6)

CHP ŞİMDİDEN DEĞİŞTİ Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya

CHP ŞİMDİDEN DEĞİŞTİ
Milli Eğitim Bakanı İsmet Yılmaz, Karabağlar Halk Eğitim Merkezi'nde Memur-Sen öncülüğünde sivil toplum kuruluşlarının yöneticileri ile bir araya geldi. Halk oylamasının CHP'yi değiştirdiğini öne süren Bakan Yılmaz, "Halk oylamasının doğasında bu vardır, siyasi parti oylamasına benzemez. Anayasa Mahkemesi'ne gideceğiz diyordu, ama gitmeyeceğiz diye açıkladı. Milletin söz söyleyeceği yerde, millet adına başkasının söz söylemesinin doğru olmadığını gördü" diye konuştu.
Herkesin ismini kendisinin belirlediğini ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu:
"Türkiye kutuplaşmalardan çok çekti. Türkiye'nin barışa, huzura, birleştirici bir yönetime ihtiyacı var. Kavga istiyorsak eski sisteme devam. Yüzde 34 oy ile ben bu ülkeyi yönetebilirim. Ama bu sistemde yüzde 50'yi alabilmek için uzlaşmacı olmak gerekir. Biliyorsunuz Maltepe'de bir hanım kardeşimize bir saldırı yapıldığında Kılıçdaroğlu gitti, ziyaret etti. 'Kimsenin kılığına karışmak doğru değildir, herkes düşüncesini, inancını, kıyafetini kendi belirler' dedi. Bu konuda da CHP değişti değil mi? Yine Sayın Cumhurbaşkanımız için farklı ifadeler kullanırlardı, şimdi Sayın Cumhurbaşkanı diyorlar. Daha halk oylamasına gidilmeden CHP'yi bile millete bu kadar yaklaştıran sistemin Türkiye için olumlu değişikliğe yol açacağının göstergesidir bu."
SADDAM VE KADDAFİ DE TEK ADAMDI
Yeni sistemle ilgili tek adam eleştirilerinin getirildiğini belirten Yılmaz, "Tek adamın hiç bir gücü yoktur. Tek adam, ancak millet yanında durursa güçlüdür. Saddam tek adamdı diyor. Saddam tek adamdı da millet yanında durmadı, kuyudan topladılar. İşte Kaddafi tek adamdı diyorlar, millet yanında durmayınca köprünün altından çıkardılar. O halde buradaki korku ne? Millet kimin yanında duruyor? Millete yanlış adamın yanında duruyorsun diyemiyorlar. Millet hata yaptı diyemediklerinden tek adama kusur buluyorlar. Tek adamın kusuru yok, gücü de yok. Güç millette. Millet kimin yanında duruyorsa o güçlüdür. Biz 15 Temmuz'u gördük. 15 Temmuz bu ülkenin güçlü bir lidere sahip olması gerektiğini gösterdi ve bu millet de güçlü bir liderin yanında durdu. Bazıları da bundan rahatsız oldular" dedi.
Timur TARLIĞ / İZMİR, (DHA)-

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: