Bakan Yılmaz: Kaybedilen Bir Vatan Toprağı Yoktur

Ümit KOZAN-Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 'Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan 'Şah Fırat' operasyonu hakkında

Ümit KOZAN-Fırat KESKİNKILIÇ/ ANKARA, Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, TBMM Genel Kurulu'nda 'Süleyman Şah Türbesine yönelik yapılan 'Şah Fırat' operasyonu hakkında hükümet adına bilgilendirme yaptı. Bakan Yılmaz, Süleyman Şah Türbesinin Türkiye ile Fransa arasında imzalanan 1921 Ankara Anlaşmaları ile Türk toprağı olarak kabul edildiğini belirterek, türbenin 1939 ve 1975 yıllarında iki defa taşınmak durumunda kalındığını söyledi. Yılmaz, "Bu bir milli davadır. Bu operasyona karşı çıkan dış güçlere bakıldığında bu operasyonun ne kadar yerinde olduğu görülecektir. Bu aziz millet bu yurdu kendisine vatan yapanları her zaman hayırla yad etmişlerdir" dedi.
TBMM'de kabul edilen teskereye değinen Bakan Yılmaz, "Suriye'de her geçen gün artan güvenlik sorunları ve askeri zaruretler dikkate alınarak, uluslararası hukuktan doğan haklar saklı kalmak kaydıyla uluslararası anlaşmalarla Türk toprağı olan Süleyman Şah Saygı Karakolu'nda manevi değerleri, yüksek ecdat yadigarı emanetleri geçici olarak yine Suriye'de bulunan Eşme köyü sınırları içinde bulunan ve güvenlik güçlerimizce koruma altına alınacak bir yere taşınmasına hükümetimizce karar verilmiştir" diye konuştu.
"KİMSE KARARLILIĞIMIZI TEST ETMEYE KALKMASIN"
Operasyona katılan TSK personelini tebrik eden Yılmaz, bir askerin geçirdiği kaza neticesinde şehit olduğunu belirterek, "Bu operasyon mehmetçik rehin diyenlere Mehmetçiğin rehin olmadığı gösterilmiştir. Kaybedilen bir vatan toprağı yoktur. Türkiye egemenlik hakkından vazgeçmemiştir. Operasyonun gerekliliğini tüm Türkiye'deki vatandaşların anlamıştır. Hiç kimse Türkiye'nin ülke topraklarının ve vatandaşlarının can güvenliğini koruma yolundaki kararlılığını test etmesin. Bu kararlılığımızı gerçekleştirdiğimiz bu operasyonla gösterdik" dedi.
"ECDADA FATİHA OKUMAK İSTEYENLERİ EŞME'YE DAVET EDİYORUM"
Operasyona 39 tank, 57 zırhlı araç, 100 araç ve 572 personelin katıldığını ifade eden Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, "Suriye Eşme'sindeki Süleyman Şah Türbesi ülkemize yürüme mesafesinde, ecdadına bir Fatiha okumak isteyenleri Süleyman Şah Türbesi'ni ziyaret etmeye davet ediyorum. Orada bayrak dalgalanmakta, ecdat yadigarına sahip çıkılmakta" ifadelerini kullandı. Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz'a, konuşması sırasında MHP'li milletvekilleri tepki gösterdi. CHP'li milletvekilleri ise alkışlayarak protesto etti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: