Bakan Yılmaz Pertek’te Seçim Bürosu Açtı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Tunceli’nin Pertek ilçesinde seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra toplanan halka hitaben bir konuşma yaptı.

Bakan Yılmaz’da Tunceli AK Parti il başkanı Sinan Yerlikaya Pertek’e köprü yapılmasını istedi.

Tunceli’nin Pertek ilçesine giden Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz Pertek kaymakamı Memiş İnanı makamında ziyaret etti.

Bakan Yılmaz daha sonra AK Parti Seçim Kordinasyon merkezinin açılışını yaptı.

Seçim Bürosunun açılışından sonra AK Parti il başkanı Sinan Yerlikaya yaptığı konuşmada, "Sayın Bakanım siz Pertek’e köprü yapın Dersim'de AK Parti Şaha kalkar” dedi.

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz halka hitaben yaptığı konuşmasında hükümetin icraatlarını anlatarak 30 Mart'ta yapılacak olan yerel seçimin önemini vurguladı.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz yaptığı konuşmada, "Bir taraftan da şunun altını çizmek istiyorum. Yerel seçim tabi ki önemli ve yerel seçime doğru gidiyoruz.

Fakat son dönemlerde yaşadığımız bazı tartışmalarla bazı süreçlerle artık bu yerel seçim, yerel seçim olmanın da çok ötesinde bir anlam kazanmış durumda.

Adeta bir genel seçim, adeta bir referandum gibi bir anlam kazanmış durumda. Bunların da ötesinde açıkçası 2014 yılında ülkemizin belki 10 yılına 20 yılına damgasını vuracak bir süreçten geçiyoruz.

Türkiye'nin rotasını büyük oranda bu seçimler çizecek.

Türkiye'nin nereye gideceğini, Türkiye'nin yol haritasını büyük oranda bu seçimler ortaya koyacak. Bu yönüyle de yerel düzeydeki tartışmaların çok ötesinde bu seçimde halkımız şu tercihi yapacak.

Başbakan'dan mı yanayız, Başbakanımıza saldıranlardan mı yanayız.

Değerli kardeşlerim, Türkiye'de siyasi istikrardan, siyasi istikrarın devam etmesinden mi yanayız yoksa siyasi istikrarın bozulmasından, yeniden o 90'lı yıllar gibi koalisyon yapılarının olduğu, kimin ne yaptığının belli olmadığı, krizden krize sürüklenen, kaos içinde yönetilemez hale gelmiş olan bir Türkiye'yi mi istiyoruz?

Reklam
Reklam

Bu tercihler var önümüzde. Maalesef son dönemlerde yaşadıklarımız bu seçimleri bu hale getirmiş durumda. Şunu çok açık ve net bir şekilde görüyoruz" diye konuştu.

Bakan Cevdet yılmaz, Pertek Belediye Başkan Adayı Recai Vural’ın seçilmesi halinde kendilerinin de başkanın yanında olacaklarını belirtti.

Bakan Yılmaz Feribot ile Elazığ’a geçişi sırasında bir süre feribot ile Keban baraj gölü üzerinde gezerek Pertek köprüsü için bir takım gözlemelerde bulundu.

Ajans23/Buşra KESKİN

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: