Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da Hoşgörü Mesajı Verdi

- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa’da çoğunluğu Suriyeli 5 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde "Buradan bütün insanlığa da seslenmemiz gerekiyor.

- KALKINMA Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa’da çoğunluğu Suriyeli 5 bin kişinin katıldığı iftar yemeğinde "Buradan bütün insanlığa da seslenmemiz gerekiyor. Müslüman dünyanın yeniden dönüp peygamberlerinin barış mesajına, hoşgörü mesajına bakması gerekiyor" dedi. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa'da merkez Eyyübiye Belediyesi ev sahipliğinde Fikir Sofrası tarafından çoğunluğu Suriyeli 5 bin kişiye verilen iftar yemeğine katıldı. Şanlıurfa Müzesi önünde gerçekleşen iftar yemeğine Bakan Yılmaz’ın yanı sıra; Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük, Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci, Limak Holding Yönetim Kurulu Başkanı Nihat Özdemir ve Suriyeli sığınmacılar ile vatandaşlar katıldı. Bakan Cevdet Yılmaz, yemeğe katılanlarla tokalaştıktan sonra kendisine ayrılan masaya geçerek, Konya Büyükşehir Belediyesi’nin semazen ekibinin sema gösterisini izledi. Ardından 2015 Dünya Kuran-ı Kerim okuma birincileri Ferruh Muştuer ve Recep Yasan'ın Kuran tilavitini dinleyen Bakan Yılmaz, kavurma güveç ve baklavanın ikram edildiği iftar yemeğinin ardından yaptığı konuşmada birlik ve beraberlik mesajı verdi. Bakan Yılmaz, şunları söyledi: "Hz. İbrahim’in dergahının kıyısında Haleplibahçe'de iftarımızı açıyoruz. Burada iftarımızı açarken Suriyeli ve Şanlıurfalı kardeşlerimiz ve Türkiye’nin değişik illerinden teşrif eden kardeşlerimizle bir aradayız. Hangi etnik kökenden olursak olalım, hangi inançtan, mezhepten olursak olalım hepimiz Hazreti İbrahim'in milleti olarak buradayız ve Hazreti İbrahim'in milleti olarak iftarımızı açacağız inşallah. Bugünkü dünya her zamankinden daha fazla Hazreti İbrahim'in, onun ardından gelen peygamberlerin ve nihayet Peygamber efendimizin mesajına ihtiyaç duyuyor. Özellikle Müslüman dünyanın yeniden dönüp peygamberlerinin barış mesajına, hoşgörü mesajına bakması gerekiyor. İslam aleminin daha fazla ilme, daha fazla hoşgörüye, üretmeye, çalışmaya ve emek harcamaya ihtiyacı var. Kardeşin kardeşi vurmadığı, katletmediği, çatışmaların ve çekişmelerin yaşanmadığı tam aksine yeryüzünün bir birimiz için imar ettiğimiz ve hoşgörü içinde yaşadığımız bir İslam alemini buradan hep birlikte temenni ediyoruz." Konuşmasının ardından teravi namazı için Balıklıgöl Dergah Camisi'ne geçen Bakan Yılmaz, yolda karşılaştığı vatandaşlarla sohbet ettikten sonra göldeki balıklara yem atıp dilek tuttu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: