Bakan Yılmaz, Şanlıurfa'da Okuma Salonunda İncelemelerde Bulundu

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa’da SODES projesi kapsamında yapılan 300 öğrenci kapasiteli Öncel Okuma Salonu'nda...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, Şanlıurfa’da SODES projesi kapsamında yapılan 300 öğrenci kapasiteli Öncel Okuma Salonu'nda incelemelerde bulundu.

Burada yoğun ilgiyle karşılanan Bakan Cevdet Yılmaz, çocuklarla bir süre sohbet ettikten sonra sınıflara girerek, öğrencilerin aldığı dersi dinledi. Bakan Yılmaz çocuklara, gelecekteki hedeflerini sordu.

Okulda yapılan incelemelerin ardından basın mensuplarına açıklamada bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, "SODES projesinin faydası görülüyor. Sevgili çocuklarımız, kızlarımız buraya geliyorlar, hocalarıyla birlikte eğitim alıyorlar. Özellikle Urfa’nın kenar mahallelerinde okuma salonlarımız mevcuttur. Sizin de gördüğünüz gibi pırıl pırıl çocuklarımız var, derslerine çalışıyorlar. SODES programının her kesime faydası mevcuttur" dedi.

Reklam
Reklam

Yılmaz ve beraberindekiler daha sonra, okuma salonu öğretmenleri tarafından düzenlenen kahvaltıya katıldı. Öncel Okuma Salonu öğrencileri Bakan Yılmaz ve beraberindekilere; Kürtçe, Arapça ve Türkçe ilahi ve türküler söyledi. Bakan Yılmaz çocukların ritmine, alkışlarla eşlik etti. Memnuniyetini dile getiren Yılmaz, "Urfalıların sesi güzeldir. Bakarsınız İbrahim Tatlıses gibi olursunuz siz de" diyerek çocuklara teşekkür etti.

Yılmaz ve beraberindeki heyet, daha sonra okuma salonundan ayrıldı. Bakan Yılmaz'a; Şanlıurfa Valisi Celalettin Güvenç, GAP Daire Başkanı Sadrettin Karahocagil, AK Parti milletvekilleri ve bürokratlar eşlik etti.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: