Bakan Yılmaz, Sodes Fuarı’nın Açılışına Katıldı

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bölgedeki en büyük zararı terör bu bölgede yaşayan insana veriyor. Ekonomik...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, “Bölgedeki en büyük zararı terör bu bölgede yaşayan insana veriyor. Ekonomik olarak zarar veriyor. Doğrudan yaptığının ötesinde bu bölgenin imajını bozarak bu bölgeye zarar veriyor. Bölgenin imajı bozulunca yatırımcı gelmiyor” dedi.

Sosyal Destek Programı (SODES) 2. İyi Örnekler Konferans ve Fuarı, Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz tarafından açıldı. Kurdele kesimine Malatya Valisi Vasip Şahin, AK Parti Malatya milletvekilleri Mücahit Fındıklı, Mustafa Şahin, Cemal Akın ve Ömer Faruk Öz, Elazığ, Şanlıurfa, Diyarbakır, Muş, Erzurum ve Adıyaman valileri ile Malatya Belediye Başkanı Ahmet Çakır, TSO Başkanı Hasan Hüseyin Erkoç, MESOB Başkanı Şevket Keskin ile kalabalık bir topluluk katıldı. Fuar alanı önünde Bingöl Halk Oyunu ekiplerinin gösteri ve çiçeklerle karşılanan Bakan Yılmaz, Adana, Adıyaman, Ağrı, Ardahan, Batman, Bayburt, Bingöl, Bitlis, Diyarbakır, Elazığ, Erzincan, Erzurum, Gaziantep, Gümüşhane, Hakkari, Hatay, Iğdır, Kars, Kilis, Malatya, Kahramanmaraş, Mardin, Mersin, Muş, Osmaniye, Siirt, Şırnak, Tunceli ve Van illerinin stantlarını ziyaret ederek, proje çalışmalarını inceledi. Bakan Yılmaz’a valilik stantlarında yöresel hediyeler takdim edildi. Bakan Yılmaz, Malatya Valiliği standında MESOB tarafından yürütülen “İstihdama Giden Yol, Kadın Aşçı Ol” projesi kapsamında yapılan yöresel yemeklerin de tadına baktı.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, bir soru üzerine, “'Bölgedeki en büyük zararı terör bu bölgede yaşayan insana veriyor. Ekonomik olarak zarar veriyor. Doğrudan yaptığının ötesinde bu bölgenin imajını bozarak bu bölgeye zarar veriyor. Bölgenin imajı bozulunca yatırımcı gelmiyor, iş adamı gelmiyor, turist gelmiyor. Bütün bunlar tabi bu bölgenin ödediği bedeller maalesef. Tabi en ağırı insan kaybı. Ama ekonomik anlamda da maalesef terör bu bölgeye ciddi bedeller ödettiriyor. Bunu görmemiz lazım. Ama terör olsun veya olmasın bu bölgelerin kalkınması için elimizden gelen tüm gayreti sarf ediyoruz. Sarf etmeye devam edeceğiz. Sabırla. Terör demokrasiden, özgürlükten de hoşlanmıyor. Türkiye'de yeni anayasa çalışmaları varken, demokratik bir takım reformlar yapılıyorken. 4+4+4'le Kürtçe'nin seçmeli olarak okullarda öğretilmesi de kabul edildi. Bunlar yapılıyorken aslında terörün olması, terörün aslında haktan, hukuktan, demokrasiden yana olmadığını da gösteriyor'' dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz