Bakan Yılmaz: Terörün düşmanı kalkınma ve demokrasidir

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Bana göre terörün iki tane büyük düşmanı vardır. Bir tanesi kalkınma,...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, ''Bana göre terörün iki tane büyük düşmanı vardır. Bir tanesi kalkınma, diğeri ise demokrasidir. Çünkü bunlar olduğu zaman istismar edecek bir şey kalmıyor." dedi.
Yılmaz. Bingöl'de AK Parti İl Danışma Toplantısı’na katıldı. Bingöl Belediyesi Kültür Merkezinde gerçekleşen toplantıya AK Parti İl Başkanı Cevdet Çalbay, Bingöl Belediye Başkanı Serdar Atalay yanı sıra Batman eski milletvekili Bingöl AK Parti İl Koordinatörü Mehmet Emin Erkmen katıldı. Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz bölgedeki çalışmalardan bahsederken terör örgütü PKK'ya değindi. Bakan Yılmaz konuşmasında, ''Bana göre terörün iki tane büyük düşmanı vardır. Bir tanesi kalkınma, diğeri ise demokrasidir. Çünkü bunlar olduğu zaman istismar edecek bir şey kalmıyor. İnsanların temel hak ve hürriyetlerinin genişlediği, herkesin kendini rahat bir şekilde ifade ettiği, herkesin kendisiyle, kimliğiyle rahat rahat bir şekilde yaşadığı ortamda kolay kolay terör olur mu? veya insanların daha müreffeh olduğu daha uygun yaşadığı şartlarda terörün olması mümkün mü? Ha yine olabilir belki ama çok çok az olur. Dolayısıyla terör, demokrasi ve kalkınmayı hedefliyor." dedi.
Daha sonrasında toplantıdan ayrılarak Bingöl, Callpex Çağrı Merkezi'ni ziyaret ederek oradaki çalışmaları yerinde inceledi ve yetkililerden bilgi aldı.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz