Bakan Yılmaz: Terörün sonunu getireceğiz ancak biraz daha sabır gerekiyor

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek hükümet olarak...

Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, terörle mücadelenin azim ve kararlılıkla devam ettiğini belirterek hükümet olarak terörü sona erdireceklerini ancak bu yolda biraz daha tahammül ve sabır gerektiğini söyledi.

Sivas Valiliği tarafından Büyük Otel’de şehit aileleri, gazi ve gazi ailelerine verilen iftar yemeğine katılan Bakan Yılmaz, şehit ailelerin masasını tek tek dolaşarak tokalaştı. İftar sonrasında yaptığı konuşmada duygulu anlar yaşayan Bakan Yılmaz, bu ramazanın ülkenin her türlü sıkıntılardan kurtulmasına vesile olması temennisinde bulundu. “Din ve devlet için, vatan ve millet için birlik ve dirlik için can veren şehitlerimizin ruhları şad, mekanları cennet olsun” diyen Bakan Yılmaz, şehit yakınlarının sabırlı olmalarını istedi.

Reklam
Reklam

Hükümet olarak terörü sona erdireceklerini ancak biraz daha tahammül ve sabretmek gerektiğini belirten Yılmaz, “Kardeşliğimize birliğimize, bu vatandaki müşterekliğimize terör, şiddet ve silah kullananlara karşı hep dik durduk, bundan sonra da dik duracağız. Demokrasiden ve hukuktan ayrılmadan var gücümüzle bu terörün sonunu getireceğiz. Bu vatan uğruna şehit düşen evlatlarımızın yakınlarını aziz emanet olarak bildik. Şehit ailelerimiz eğer eksik kaldığını gördükleri bir şey varsa bizlere iletsinler. Biz Milli Savunma, İçişleri, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlıkları olarak acaba şehit ve gazilerimiz adına ihmal ettiğimiz eksik kalan bir husus var mı diye bir çalışmamız var. Tüm kardeşlerimizin eksiği varsa bize ilettiklerinde bu çalışmada kullanırız. Türk milleti bir ve beraber olarak, kararlılıkla yürüdüğü müddetçe aşamayacağı engel yoktur. 21. yüzyıla girerken ülkemizi zengin millet, güçlü toplum, ileri demokrasi ve lider ülke yapmak istiyoruz. Bunun için bir ve birlik olmamız lazım. Sizlerin de dualarına talibiz” dedi.

Reklam
Reklam

Bakan Yılmaz, konuşmasında duygulu anlar yaşadı. Gözleri dolan Yılmaz, konuşmasını güçlükle tamamladı. Şehit aileleriyle resim çektiren Yılmaz, bizzat görüşmek isteyen aileleri dinledi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz