Bakan Yılmaz: Van'a 2.3 milyon TL aktardık

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, depremden bu yana Van'a 2.3 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi. Bu...

Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, depremden bu yana Van'a 2.3 milyon TL kaynak aktarıldığını söyledi. Bu rakamın daha da artacağını belirten Bakan Yılmaz, "Deprem sonrası kalkınma süreci hızlandırılacak. Göç edenler geri dönecek." dedi.
Çeşitli toplantılara katılmak ve ziyaretlerde bulunmak üzere dünden beri Van'da bulunan Yılmaz, gazetecilerle bir araya geldi. Van Valisi Münir Karaloğlu, AK Parti Van Milletvekili Gülşen Orhan ve bakanlık görevlilerinin de katıldığı kahvaltıda bir konuşma yapan Yılmaz, dün iki önemli toplantı yaptıklarını ve Van'ın ekonomik gelişmesini ve kalkınmasını konuştuklarını söyledi. Deprem öncesi Van'ın 26 bölge arasında kişi başına düşen milli gelirin en düşük il olduğunu ifade eden Yılmaz, 2005-2011 yılları arasında SODES ve KÖYDES gibi projelerle Van'a 190 milyon TL yatırım yapıldığı söyledi.
Van'da yaşanan deprem nedeniyle yatırımların kesintiye uğradığını ifade eden Yılmaz, şöyle konuştu: "2. deprem göç hadisesini tetikledi. Ciddi bir nüfus göç etti. Deprem yaralarının büyük bir bölümü sarıldı. Şu an 149 bin insanımız konteyner kentlerde kalıyor. Çok az sayıda çadır kaldı. Kalıcı konutlar ise devam ediyor. Gelecek kışı insanlarımız kalıcı konutlarda geçirecek. Depremden bu yana Van'a 2.3 milyon TL kaynak aktarıldı. Bunun 1.2 milyon TL'si harcandı. Bu rakam daha da yükseltilecek. Deprem sonrası kalkınma süreci hızlandırılacak. Göç edenler geri dönecek."
Bakan Yılmaz, kahvaltıdan sonra beraberindekilerle birlikte Anadolu Konteyner Kent'e geçerek burada kalan ailelerle görüştü. Depremzede ailelerin sorunlarını dinleyen Bakan Yılmaz, çocuklarla hatıra fotoğrafı çektirdi.

Reklam
Reklam

BAKAN YILMAZ 10 DAKİKA HAVADA KALDI
Anadolu Konteyner kentte incelemeler yaptıktan sonra Bakan Yılmaz, Vali Münir Karaloğlu ile birlikte Gevaş ilçesindeki Abalı Kayak Tesisleri'ne geçti. Burada minik kayakçılarla sohbet eden Bakan Yılmaz ve beraberindeki heyete kestane ve közde pişmiş patates ikram edildi. Yapımı yeni tamamlanan 800 kişi kapasiteli kayak tesislerinin ek telesiyej tesisinin açılışını yapan Bakan Yılma,z açılıştan sonra telesiyeje binerek tesisin zirvesine çıkmaya başladı. Vali Münir Karaloğlu ve Bakan Cevdet Yılmaz'ın bindiği telesiyejde elektrikler kesildi. Jeneratörün de devreye girmemesi üzerine Bakan Yılmaz ve Vali Karaloğlu yaklaşık 10 dakika boyunca havada kaldı. Jeneratörlerin devreye girmesiyle zirveye çıkan Bakan Yılmaz, Van'ın önemli merkezlerinden birisinin Abalı Kayak Tesisleri olduğunu belirtti. Cevdet Yılmaz, "Van'ın daha güzel bir turizm ve cazibe merkezi olması için çalışıyoruz. Kar bu bölge için bir nimettir. Bunun ekonomik değerlere dönüştürülmesi gerekir. Biz bakanlık olarak cazibe merkezleri programları kapsamında bu tesisleri destekliyoruz. Ayrıca burada bir deprem yaşandı. Bu depremin psikolojisinin silinmesi için bu tesislerde sık sık etkinliklerin yapılması gerekir." dedi.
Bakan Yılmaz ve Vali Karaloğlu, daha sonra minik kayakçılara eşofman hediye ederek tesislerden ayrıldı. AK Parti Van İl Başkanlığı Yerel Yönetimler Şurası'na katılan Bakan Yılmaz, ardından öğle yemeği için Van Yüzüncü Yıl Üniversitesi'ne geçti.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz