Bakan Yılmaz'ın Şanlıurfa Temasları

Şanlıurfa’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Birecik İlçe Teşkilatı tarafından ilçede düzenlenen ‘AK...

Şanlıurfa’da bulunan Kalkınma Bakanı Cevdet Yılmaz, AK Parti Birecik İlçe Teşkilatı tarafından ilçede düzenlenen ‘AK Parti Siyaset Akademisi’ programına katıldı.

Burada partililere seslenen Bakan Yılmaz, partinin yeni olduğunu ancak köklü bir parti olduğunu belirterek, "Ülkemizin içinden geçtiği ağır krizlerden sonra halkın umudu olan bir partiyiz. Bu umudu da boşa çıkarmamış bir partiyiz. Hizmet ederken parti olarak da kendimizi geliştirmeye çalıştık. Hiçbir partide AK Parti'de olduğu kadar kurumsallaşma göremezsiniz. Rastgele politikalar üreten bir parti değiliz. AK Parti sadece ülke yönetiminde değil, parti yönetiminde de çok başarılı bir partidir. İnsanlar geçici, kurumlar kalıcıdır. Önemli olan, bir kurumu bıraktığınızda o kurumun nasıl işlediğidir. Başbakanımızın da yaptıklarına baktığımızda, bu partinin geleceğine yatırım yaptığını görüyoruz. Reformu sadece Türkiye’de değil partisinin içinde de yapıyor. Bunları siyasete kalite getirmek için yapıyoruz. Geçmişte halkın oyu ile Ankara’ya giden ve onları temsil etmeyen çok parti gördük. AK Parti'nin farkı buradadır. AK Parti siyasete kaliteyi getirmiş ve güven veren bir partidir. AK Parti'nin ilk günkü ilkesi neyse bugün de aynısıdır. Bunlar doğru bildiğimiz için yaptığımız işler. Birilerinin baskısı ya da dedikodusu için yapmıyoruz. En başta ne dediysek bunları adım adım uyguluyoruz. Partimizin kuruluşundan bugüne en çok önem verdiği husus, hukuk devletini güçlendirmek ve demokrasiyi güçlendirmektir" ifadelerini kullandı.

Reklam
Reklam

Dillerin önündeki engelleri kaldırdıklarını ve tabuları yıktıklarına da işaret eden Bakan Yılmaz, "Meclisimizin itibarını yeniden güçlendirdik. Anayasada değişiklikler yaptık. Vesayetçi demokrasiden normal demokrasiye geçişi sağladık. Şu anda çok şükür ülkemiz eski vesayetçi sistemden kurtuldu. Güçlülerin iktidarından çıktı, hukukun üstünlüğünü tesis eden bir ülke oldu. Gelecek nesillere bırakacağımız en önemli mirasın da bu olduğunu düşünüyorum. TRT 6'dan tutun, okullardaki değişik dillerdeki ders seçmelerine kadar birçok adım attık. Gereksiz tartışmalara son verdik. Birilerinin istismar ettiği konuları ellerinden aldık. Bunlar yeter mi? Tabii ki yetmez. Şimdi yeni anayasa yapmaya çalışıyoruz. İleri demokrasiye geçmeyi hedefliyoruz. Bunun için de reform yapmaya devam edeceğiz. Demokrasiyle birlikte ekonomiyi de güçlendirdik" diye konuştu.

"Son yaşanan krizlerde gördük ki, AK Parti döneminde ekonomimiz güçlenmiş ve dünyanın yaşadığı krize rağmen güçlü ekonomisiyle kendisini ispatlamıştır" diyen Yılmaz, sözlerine şöyle devam etti:

Reklam
Reklam

"Bir tek bankamız bile batmadı, bir firmaya bile devlet el atmak zorunda kalmamıştır. İstihdam artmaya devam ederken faizler artık tek rakamlarda. Eskiden faize çalışan devlet, şimdi hizmetlere çalışıyor. Eskiden IMF’ye borçlanırken, bugün borçları ödenmiş ve Mayıs ayında inşallah bu borç sıfırlanmış olacak. Enflasyon eskiden bir canavardı ama şimdi kimse ondan bahsetmiyor. Bugün itibarı olan paramız, pasaportumuz, yani güçlü bir Türkiye var. 2023'te ilk 10 büyük ekonomiye girmek istiyoruz. Sadece demokrasiyi değil ekonomimizi de güçlendirdik. İkisi de şu anda at başı gidiyor."

Sosyal boyuta da önem verdiklerini hatırlatan Bakan Yılmaz, "Bölgesel milliyetçilik yapmayacağız dedik yapmadık. Her bölgeye aynı gözle baktık. Batıda ne varsa Doğuda o olsun dedik. Bu bölgeler tarihinde böyle yatırım gördü mü? Elimizi vicdanımıza koyup düşünmemiz lazım. Bu bölge son 10 yılda aldığı yatırımı, cumhuriyet tarihinde bile almadı. Eskiden faize giden para şimdi fakir fukaraya gidiyor. Biz petrol ya da altın bulmadık. Biz hizmet üretmeye başladık" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Türkiye'nin bugün bölgesinde çok güçlü bir ülke haline geldiğini kaydeden Bakan Yılmaz, “Bugün dünyanın neresine giderseniz gidin, bu ülkenin başarısı konuşuluyor. Bu başarıda emeği geçen herkese teşekkür ediyorum” diyerek sözlerini tamamladı.

Yapılan açılış konuşmalarının ardından AK Parti Birecik İlçe Başkanı Aziz Karayılan tarafından Bakan Yılmaz'a, bir tablo hediye edildi.

AK Parti İl Başkanı Yusuf Eğilmez ise, AK Parti Siyaset Akademisi'ne sadece AK Partililerin değil herkesin katılabildiğini aktararak, bu tür organizasyonların gelecekte siyasete önemli katkılar sağlayacağını söyledi.

Daha sonra Şanlıurfa Belediye Başkanı Ahmet Eşref Fakıbaba tarafından, Siyaset Akademisi'nin ilk dersi verildi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz