Bakana atamadıkları yumurtaları güvenlikçilere attılar

Mersin Üniversitesi’nin akademik yılı açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a yumurta atamayan öğrenciler, hıncını kapıdaki...

Mersin Üniversitesi’nin akademik yılı açılışına katılan Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan’a yumurta atamayan öğrenciler, hıncını kapıdaki güvenlik görevlilerinden aldı. Öğrenciler, Bakan Çağlayan’ın konferans salonuna alt kapıdan girmesi üzerine amaçlarına ulaşamadı. Öğrencilerle polis arasında çıkan arbede sonrası 6 öğrenci göz altına alındı.
Ekonomi Bakanı Zafer Çağlayan, Mersin Üniversitesi’nin yeni akademik yılı açılışına katıldı. Çağlayan, bir grup öğrencinin yumurtalı eylem yapma ihtimaline karşı Uğur Oral Konferans Salonu'na ana kapıdan yerine alt taraftaki bir başka kapıdan girdi. Amaçlarına ulaşamayan ve konferans salonuna alınmayan bir grup öğrenci ise Bakan Çağlayan içeri girdikten sonra ellerindeki yumurtaları konferans salonu önündeki güvenlik görevlilerine attı. Yumurtalar kapıya ve güvenlik görevlilerine isabet etti. Öğrencilerin konferans salonuna girmek istemesi üzerine Çevik Kuvvet ekipleri müdahale etti. Öğrencilerin direnmesi üzerine 6 öğrenci göz altına alındı.
Bakan Çağlayan, açılışta yaptığı konuşmada, “Türkiye bugün 1929’dan beri görülen ve en büyük kriz olan krize 2001 yılında yakalanmış olsaydı Yunanistan’dan farklı olmazdı.” dedi. Türkiye’yi bu anlamda güçlü kılan faktörlere değinen Çağlayan, şöyle devam etti: “2001 yılının ilk çeyreğinde dünyanın büyüme rekorunu kıran, 2011’in ikinci çeyreğinde Çin’den sonra dünyanın 7 büyüyen ülkesi haline getiren ve bu gün açıklanan işsizlik rakamları ile Avrupa’nın OECD rakamlarında dünyanın işsizlik rakamlarının daha altına düşüren tek önemli özellik Türkiye’nin mali yapısının ve bütçe yapısının dinamik ve sağlam olmasıdır.”
Çağlayan ve beraberindeki protokol üyeleri, konuşmaların ardından emekliye ayrılan akademisyenlere plaket ve çiçek verdi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz