Bakandan 19 Mayıs kutlamalarına yanıt

Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, CHP Balıkesir Milletvekili Namık Havutça’nın, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarına yönelik soru önergesini yanıtladı.

ANKARA (ANKA)- Milli Eğitim Bakanı Ömer Dinçer, valiliklere 11 Ocak 2012 tarihinde gönderilen yazıda, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının günün anlam ve önemine uygun bir şekilde okullarda da öğrencilerin ve velilerin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde kutlanmasına devam edileceğinin vurgulandığını söyledi.

Ömer Dinçer, Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının 17 Mart 1981 tarihli Ulusal Bayramlar ve Genel Tatiller Hakkında Kanuna dayalı olarak 1 Ekim 1981 tarihli 17475 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan Ulusal ve Resmî Bayramlarda Yapılacak Törenler Yönetmeliği hükümleri doğrultusunda yürütülmekte olduğunu ifade etti.

Reklam
Reklam

-VALİLİKLERE YAZI GİTTİ-

Valiliklere gönderilen 11 Ocak 2012 tarihli yazıda, Başkent ve Başkent dışında yapılacak kutlamaların söz konusu Yönetmelik çerçevesinde yerine getirilmesinin istendiğini kaydeden Milli Eğitim Bakanı, “Ayrıca Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamalarının günün anlam ve önemine uygun bir şekilde okullarımızda da öğrencilerin ve velilerin katılımı ile büyük bir coşku içerisinde kutlanmasına devam edileceği vurgulanmıştır” dedi.

-HAVUTÇA: YANIT TATMİN ETMEDİ-

Havutça, Milli Eğitim Bakanı’nın yanıtını yetersiz ve tatmin etmeyen bir yanıt olduğunu belirterek, “Sayın Bakan'ın yanıtı yetersiz ve tatmin edici değil. Baştan savma bir yanıt ile yasamanın denetim mekanizmasını oyalamaya çalışan bir tavır sergileniyor. Atatürk’ü Anma ve Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları baştan savılacak, ciddiye alınmayacak bir konu değildir” dedi.

Anahtar Kelimeler: