Bakan'dan 3. Köprü açıklaması!

Binali Yıldırım, güzergâhtaki kısmı değişikliklerin “kuş yolları, kaynak suları ve Riva Deresi yüzünden yapıldığını” söyledi.

İstanbul’un 3. köprüsünün imar planı iptaliyle ilgili, ‘Mecburi bir sapma’ yorumu yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, güzergâhtaki kısmı değişikliklerin “kuş yolları, kaynak suları ve Riva Deresi yüzünden yapıldığını” söyledi. Güzergâhta asıl sorunun Odabaşı-Paşaköy arasında çıktığı öğrenildi. İstanbul'a inşa edilen Yavuz Sultan Selim Köprüsü'nün ‘yanlış' bir güzergâha yapıldığı ve bu nedenle binlerce ağacın yok yere kesildiği iddiaları, Türkiye gündemini sarstı. İddialara yanıt gecikmedi. Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, köprünün güzergâhıyla ilgili bir değişikliğin söz konusu olmadığını, Odayeri-Paşaköy arasına inşa edilecek otoyolda güzergâhta kısmi rötuşlar yapıldığını açıklarken Bakan Binali Yıldırım değişikliği 'mecburi bir sapma' olarak nitelendirdi. Dün Bingöl Havalimanı'nın açılış törenine katılan Bakan Yıldırım, 3. Boğaz Köprüsü'nde bazı mecburi sapmalar olduğunu dile getirerek projenin güzergâhı ve köprünün yeriyle ilgili herhangi bir yanlışın olmadığını kaydetti. Yıldırım, “Köprü güzergâhında bazı yerlerde mecburi sapmalar oldu. Mesela kuş yollarına rastladı Riva Deresi’nde. Orada hafif yolu değiştirdik. Kaynak sularına rastlayan bölgeler oldu, değiştirdik. Yapılan işlem budur” diye konuştu.

Reklam
Reklam

TAŞDELEN’E TAKILDI
Ulaştırma Bakanlığı yetkilileri de, "Otoyolun, bir bölümünün Vakıf Taşdelen Memba Suları Bölgesi üzerinden geçtiği belirlendi. Bu güzergâh kaydırıldı. Su kaynaklarının korunması sağlandı" dedi.