Bakan'dan kaçırılan vatandaş açıklaması

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, "PKK/KCK terör örgütü tarafından Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar kaçırılan vatandaşlarımızdan 7'si halen alıkonulmaktadır" dedi.

İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin, CHP Antalya Milletvekili Gürkut Acar ile Kırklareli Milletvekili Mehmet Kesimoğlu'nun soru önergesini yanıtladı.

PKK/KCK terör örgütü tarafından Haziran 2011 tarihinden bugüne kadar kaçırılan vatandaşlardan 7'sinin halen alıkonulmakta olduğunu belirten İçişleri Bakanı, "Kaçırma olaylarına ilişkin soruşturmalar ilgili Cumhuriyet başsavcılıklarınca yürütülmekte olup yerlerinin tespitine yönelik ilgili güvenlik birimleri nezdinde yürütülen müşterek çalışmalar devam etmektedir" dedi.

Reklam
Reklam

-"MALİYE BAKANLIĞI'NA GÖRÜŞ SORULMUŞ OLUP CEVABİ YAZI BEKLENMEKTE"-

Kaçırılan kamu görevlilerine ilişkin de Bakan Şahin, şöyle dedi:

"Kaçırılan kamu görevlisi personelin mali, özlük ve sosyal hakları ile ilgili nasıl bir işlem tesis edilmesi gerektiği hususunda Maliye Bakanlığına görüş sorulmuş olup cevabi yazı beklenmektedir. Personelimizin hayatını kaybetmesi, şehit olması veya kaçırılması gibi olaylarda uzman psikologlarımız tarafından aileler yerinde ziyaret edilerek psikolojik destek sağlanmaktadır."

-"DEMOKRATİKLEŞME ADIMLARI"-

Terör örgütünün amaçları ve faaliyetlerinin önüne geçilebilmesi amacıyla etkin bir terörle mücadele programı yürütüldüğüne işaret eden İçişleri Bakanı, "Bu kapsamda; devletimiz bir yandan Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yaşayan vatandaşlarımızın sorunlarını istismar eden bölücü örgüte yönelik etkili operasyonel faaliyetlerde bulunmakta, diğer yandan da güvenlik tedbirleri ile demokratikleşme adımlarını atmaktadır" dedi.

ANKA

Anahtar Kelimeler: