Bakandan MHP’ye alevi çalıştayı ziyareti

Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP Grubu’nu ziyaret ederek bu hafta sonuncusu yapılacak olan Alevi Çalıştayları ile Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı’yla ilgili destek istedi.

ANKARA (ANKA) -Devlet Bakanı Faruk Çelik, MHP Grubu’nu ziyaret ederek bu hafta sonuncusu yapılacak olan Alevi Çalıştay’ları ile Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat Yasa Tasarısı’yla ilgili destek istedi.

Devlet Bakanı Faruk Çelik, AKP Grup Başkanvekili Bekir Bozdağ ile birlikte, MHP Grup Başkanvekilleri Oktay Vural ve Mehmet Şandır’ı ziyaret etti. Görüşmenin ardından açıklama yapan Çelik, MHP Grup Başkanvekillerine Diyanet İşleri Başkanlığı Teşkilat ve Görevleri Hakkında Yasa Tasarısı Taslağını sunduğunu belirtirken aynı zamanda, bu hafta gerçekleştirecek Alevi çalıştayı hakkında da bilgi verdiğini kaydetti. Birlik, bütünlük içerisinde yapılacak değerlendirmeler sonucunda ortak bir konsensusun gerçekleşeceğine inandıklarını ifade eden Çelik, Diyanet İşleri Başkanlığı’nın Teşkilat yasa tasarısının yasalaşması konusunda gereken gayretin gösterileceğini de inandığını ifade etti.

Reklam
Reklam

Çelik bir soru üzerine tasarının Meclis'e gönderilmesi ve Alevi Çalıştayının sonuçlanmasının ardından içerikleriyle ilgili açıklama yapacaklarını kaydetti. Meclis’e Alevi açılımıyla ilgili yasal düzenleme gönderip göndermeyeceklerine ilişkin bir soru üzerine Çelik, “Çalıştaydan çıkacak sonuç doğrultusunda, yasal düzenlemenin gerekip gerekmeyeceği değerlendirilecek. Bu konu, sonuçlar açıklandıktan sonra konuşulacak bir konu” dedi. Çelik bir soru üzerine BDP Grup Başkanvekilleri’nden de randevu istendiğini ancak Ankara dışında oldukları için bugün BDP’yle görüşmeyeceğini kaydetti.

-“SOMUT ÖNERİ YOK”-

MHP Grup Başkanvekili Şandır da, Bakan Çelik'in bilgilendirdiği konular hakkında gereken değerlendirmeyi yapacaklarını, kurullarından görüştükten sonra ulaşacakları sonuçları paylaşacaklarını bildirdi. MHP Grup Başkanvekili Vural, Çelik'in kendilerine Çalıştayla ilgili sadece bilgi verdiğini, bu konuda herhangi bir somut önerinin bulunmadığını kaydetti.