Bakanlar Avcı Ve Eroğlu Öğrencilerle Fidan Dikti (2)

EROĞLU: ESED GİTMEDİKÇE İŞLER DURULMAYACAK Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cuma namazını Eskişehir'in Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Gündoğmuş Camii'nde kıldı.

EROĞLU: ESED GİTMEDİKÇE İŞLER DURULMAYACAK
Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu cuma namazını Eskişehir'in Fevzi Çakmak Mahallesi'ndeki Gündoğmuş Camii'nde kıldı. Cami çıkışında bir gazetecinin ABD'nin Suriye'ye yönelik saldırısını nasıl değerlendirdiğini sorması üzerine bakan Eroğlu şunları söyledi:
"Esed kimyasal silah kullandı. Bu çok büyük bir insanlık suçu ve kabul edilemez. Sayın Başkan Trump da hain Esed'in kimyasal silah atan hava birliğini tamamen imha etti. Tabi buna karşı bütün insanlığın tavır alması lazım. O çocuklar, masum insanlar kimyasal silahlarla ne hallere geldi. Hepimiz görüyoruz. Yani vicdanlar gerçekten kurumuş. Biz bütün dünyaya özellikle insanlık, merhamet çağrısı yapıyoruz. Bakın Türkiye'den başka hiç kimse o masum insanlara yardım etmiyor. Aşağı yukarı 3 - 3,5 milyon kişiye destek veriyoruz, ekmeğimizi paylaşıyoruz. Türkiye bu insanların, mağdurların, mazlumların her zaman yanında. Zalimler hiçbir zaman muzaffer olamayacaktır. Onlar mutlaka mağlup olacaktır. Zaten bu dünya dışında ahrette de onların hesabı var. Dolayısıyla ben Esed'in kimyasal gaz, kimyasal silah kullanmasını lanetliyorum. Bütün dünyanın da bu konuya el atarak artık bu meselenin çözülmesini Esed'in bir an önce gitmesini arzu ediyoruz. Esed gitmedikçe Suriye'de maalesef işler durulmayacak. Biz Suriye'nin toprak bütünlüğünden yanayız ama, halkların huzur içerisinde yaşayacakları bir ortam olmasını arzuluyoruz."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: