Bakanlar Çelik Ve Şahin, Şanlıurfa'da-Çalışma Ve Sosyal Güvenlik Bakanı Çelik:

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye'de barış güvercinlerini kadınlarımız vasıtasıyla uçuracağız" dedi.

ŞANLIURFA (A.A) - Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, çözüm sürecine ilişkin, "Türkiye'de barış güvercinlerini kadınlarımız vasıtasıyla uçuracağız" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin ile Şanlıurfa'daki temasları kapsamında Süleymaniye Kadın Kültür Merkezi'nin açılışına katılan Çelik, yaptığı konuşmada. AK Parti iktidarında kültür merkezlerinin kadınların ayağına götürüldüğünü söyledi.

Konuşmasında çözüm sürecine de değinen Faruk Çelik, şunları kaydetti:

"Türkiye'nin bugünlerde en çok ihtiyaç duyduğu barış ve kardeşliğin gerçek teminatı ve direği siz kadınlar olacaksınız. Bundan eminim. İnşallah barışın temin edilmesiyle sizler çok büyük roller, görevler üstleneceksiniz. Başarıyla bugüne kadar getirdiniz. Bundan sonra da devam edecek. Türkiye'de barış güvercinlerini kadınlarımız vasıtasıyla uçuracağız."

Reklam
Reklam

-Bakan Fatma Şahin'in konuşması-

Bakan Fatma Şahin de kadına karşı ayrımcılık gözetmeksizin çalışmalarını yürüttüklerini belirterek, 10 yıllık iktidarları döneminin sonunda alınlarının ak, başlarının dik olduğunu vurguladı.

Herkesin doğuştan gelen eşitlik ve vatandaşlık haklarının olduğunu dile getiren Şahin, bölgenin ihtiyacı olan ekonomik kalkınmayı sağlamak için daha fazla mali desteği Güneydoğu Anadolu Bölgesi'ne verdiklerini söyledi.

Bakan Şahin, kadınların iş ve aile yaşantısını kolaylaştıracak yeni bir paket hazırladıklarına dikkati çekerek, şunları kaydetti:

"Çalışma hayatı çok önemli. Bu konuda Bakanımız Faruk Çelik ile sürekli beraber çalışıyoruz. Kadınımızın ve kızlarımızın yaşam kalitesini yükseltmek için hep beraber hareket ediyoruz. Engelli bir çocuğu varsa ablamızın, 5 yıl erken emekli olma hakkını getirdik. Şimdi önümüzde büyük bir paket var. Sayın Başbakanımızın, 'Bu işi bir an önce bitirin' talimatı var. Kadınımızın aile ve iş yaşantısını uyumlaştıracak büyük bir paketi hayata geçiriyoruz. Bu konuyla ilgili çalışmalarımız sürüyor."

Reklam
Reklam

Bakanlar Çelik ve Şahin, konuşmalarının ardından açılışını yaptıkları Kadın Kültür Merkezi'ni gezip yetkililerden bilgi aldı.

Muhabir: Rauf Maltaş - Eşber Ayaydın / Mehmet Güldaş

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: