Bakanlar Kurulu Açıklaması...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 28 Şubat süreciyle ilgili hükümetin konumunu, iddianame tanzim...

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 28 Şubat süreciyle ilgili hükümetin konumunu, iddianame tanzim edildikten sonra değerlendireceklerini belirterek, "28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca değerlendirerek hem bireysel olarak, hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyerek Kurul'un görüştüğü konulara ilişkin bilgi veren Arınç, internet medyasının ya da internet haber sitelerinin basın kanunu içine alınmasına ilişkin bir taslağın imzaya açıldığını açıkladı. Türkiye'nin internetle tanışmasının 19. yılında olduklarına işaret eden Arınç, uzun bir süredir bu düzenleme üzerinde çalıştıklarını, yazılı basın ve internet basını ile ilgili bazı kanuni hakların basın kanunu içine konulmasıyla ilgili olumlu bir düzenleme olduğunu söyledi.

Reklam
Reklam

Başbakan Erdoğan'ın son haftalarda yaptığı yurt dışı ziyaretleriyle ilgili kurulda sunum yaptığını kaydeden Arınç, bölgede yaşanan gelişmelerin ilgili bakanlar tarafından Bakanlar Kurulu'na bilgi sunulduğunu söyledi.

28 Şubat soruşturmasıyla ilgili sürecin Kurul'da ele alınıp alınmadığı sorusu üzerine Arınç, Bakanlar Kurulu'nun gündeminde bu konunun bulunmadığını ifade etti. Geçen hafta Perşembe günü başlayan bir yargı süreci olduğuna işaret eden Arınç, isimleri geçen kişilerle ilgili önce arama, sonra gözaltılar olduğunu, bazı isimlerin hakim karşısına çıkartıldığını ve bir kısmının tutuklandığını anlattı. Arınç, "Bu bir yargı süreci. Yargı sürecinin başlangıcı. Dolayısıyla bir soruşturmadan bahsedebiliriz. Bu soruşturmanın kapsamı genişler mi, bu, yargının işi. İddianame ne zaman tanzim edilir, bu da yargının işi. Belki bizim konumumuzu iddianame tanzim edildikten sonra, davanın açılışına müteakip değerlendirmemiz uygun olur diye düşünüyorum. Çünkü önceki davayı esas alırsak, 12 Eylül askeri darbesiyle ilgili olarak, davanın başlamasına bir kaç gün kala Bakanlar Kurulumuz davaya müdahil olmanın doğru olacağına karar vermişti. Şimdi 28 Şubat süreciyle ilgili iddianın ne olduğunu, delillerin nelerden ibaret olduğunu, kimlerin sanık olduğunu etraflıca değerlendirerek hem bireysel olarak, hem de Bakanlar Kurulu olarak bu konuda nasıl bir davranış içinde olacağımızı ancak o zaman görebiliriz" şeklinde konuştu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz