Bakanlar Kurulu başladı

Bakanlar Kurulu toplantısı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında başladı.

Başbakan Erdoğan’ın rahatsızlığı nedeniyle ertelenen Bakanlar Kurulu, 32 gün sonra toplandı. Toplantı Başbakanlık Merkez Bina’da saat 14.35’de başladı.

Kurulun gündeminde öncelikle Deprem Yasası’nın yer alacağı öğrenildi. Hazırlıkların tamamlandığı deprem yasa tasarısının bugün Bakanlar Kurulu’nun gündemine geleceği ve öncelikli çalışma yapılacak illerin kurul üyeleri tarafından belirleneceği belirtildi.

Kurulda ayrıca Uzun Tutukluluk Sürelerine ilişkin CHP’nin teklifinin de görüşülmesi bekleniyor. Hükümet basın suçları dışında adi suçlardan dolayı tutuklu olanların da tutukluluğunun kaldırılmasını sağlayacak bu teklife sıcak bakmıyor.

Reklam
Reklam

Öte yandan kurulda görüşülmesi öngörülen bir başka konu da 2000 yılından önce emekli olan tüm SSK’lıları kapsayacak olan İntibak Yasası. Yasada emeklilerin maaşlarına 10 TL ile 250 TL arasında artış sağlanması öngörülüyor. Memur maaşlarına yeni yılda yapılacak zam oranının da kurulda belirlenmesi bekleniyor. Ancak kuruldan karar çıkmazsa toplu sözleşme görüşmelerinde zam oranı belirlenecek.

ANKA

Anahtar Kelimeler: