Bakanlar Kurulu değerlendirecek

Dışişleri Bakanlığı Sözcüsü Namık Tan, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayla ilgili olarak heyetlerin bölgede yapacakları incelemelerin ardından hazırlayacağı raporların pazartesi günü Bakanlar Kurulu'nda değerlendirileceğini ve bundan sonra alınabilecek önlemlere ilişkin gerekli kararların verileceğini ifade etti. Sözcü Tan, hükümetin çocuk yuvalarıyla ilgili zaten uzun bir süredir kapsamlı bir çalışma yürüttüğünü, bu çalışmanın kimsesiz çocukların aile ortamında yetiştirilmelerinden, evlat edinme usullerinin yeniden düzenlenmesine kadar çeşitli radikal önlemleri hedef aldığını kaydetti.

Reklam
Reklam

3 KİŞİ DAHA TUTUKLANDI

Çocuk Yuvası'nda kalan 0-6 yaş grubu çocukları dövdükleri gerekçesiyle çıkarıldıkları mahkemece tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakılan 5 kişiden 3'ü tutuklandı. Böylece tutuklu sayısı 5'e çıktı.

Mahkeme, F.İ., M.K ve N.T.'nin de tutuklanmasına karar verirken, N.T ve İ.Y'i serbest bıraktı. Tutuksuz yargılanmak üzere ikinci kez serbest bırakılan N.T ve İ.Y için bir üst mahkemeye itiraz edildiği kaydedildi.

ERDOĞAN: "BU İNSANLIK SUÇUDUR"

Başbakan Erdoğan, "Olanları tasvip etmek asla mümkün değildir. Kesinlikle bu, insanlık suçudur. Bunların arkasında durmak asla mümkün değildir. Cezaları neyse bunu çekmelidirler, gereği neyse yapılmalıdır. Bu yavrulara bu şekilde zulmetme hakkına asla sahip değiller" dedi. Erdoğan, Bakan Çubukçu'ya yönelik eleştiriler karşısında ise hizmetin bir kişiye bağlı olmadığını söyledi. Çubukçu'nun Londra'da olduğunu, ancak Türkiye'de vekili bulunduğuna işaret eden Erdoğan, "Nimet hanım Londra'dan beni aradı ve 'Gitmemi emrederseniz ben gideyim' dedi. Ben 'hayır' dedim. Gerek ilgili arkadaş, gerek Sağlık Bakanımız, partiden bir genel başkan yardımcısı ve bir heyet Malatya'ya gitti" dedi.

Reklam
Reklam

"OLUMSUZLUKLARIN OLUMLU KARŞILANABİLECEK YÖNÜ YOK"

Devlet Bakanı Çubukçu, yaptığı yazılı açıklamada, bakanlığına bağlı çocuk yuvaları ve yetiştirme yurtlarındaki olumsuzlukların, olumlu karşılanabilecek hiçbir yönü olmadığını belirtti.

Bu arada Çubukçu, olaylar üzerine Londra'daki programını yarıda keserek bugün yurda dönüyor. Bakan Çubukçu'nun Türkiye'ye döndükten sonra incelemelerde bulunmak üzere Malatya'ya gidebileceği belirtildi.

GÖRÜNTÜLERİN YAYINININ DURDURULMASINA RED

Ankara 4. Asliye Hukuk Mahkemesi, SHÇEK Genel Müdürlüğü'nün şiddet görüntülerinin yayınının tedbir yoluyla durdurulması talebini reddetti, ancak yayınların çocukların tanınmasını engelleyecek şekilde gölgelendirilerek ya da karartılarak yapılmasına karar verdi.

"ORADA BİR VAHŞET İŞLENMİŞTİR"

TBMM İnsan Haklarını İnceleme Komisyonu Başkanı Mehmet Elkatmış, Malatya Çocuk Yuvası'ndaki olayı "Orada bir vahşet işlenmiştir" diye değerlendirdi. Elkatmış, Ramazan Bayramı'ndan sonra komisyon olarak çocuk yurtları ve rehabilitasyon merkezi gibi kurumlara habersiz ziyaretlerde bulanacaklarını söyledi.

Reklam
Reklam