Bakanlar Kurulu Sona Erdi (2)

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehter Marşı yerine 10. Yıl Marşı çalınmasıyla ilgili sözlerinden dolayı kendisine...

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Mehter Marşı yerine 10. Yıl Marşı çalınmasıyla ilgili sözlerinden dolayı kendisine yapılan eleştirilere cevap verdi. MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'ye "CHP'nin tepkisini normal karşılıyorum da MHP'den tepki verileceği dünya yıkılsa aklıma gelmezdi" diyen Arınç, CHP'ye ise genel merkezlerinde 24 saat aralıksız 10. Yıl Marşı çalmaları teklifini yaptı.

Başbakan Yardımcısı Bülent Arınç, Bakanlar Kurulu toplantısının ardından açıklamalarda bulundu. Toplantıda Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı'nın "Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun Tasarısı" hakkında kurula bilgi verdiğini söyleyen Bülent Arınç, genel ve beklenen bir düzenleme olması sebebiyle tasarının imzalanması ve TBMM'ye gönderilmesi kararı alındığını belirtti. Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplandıran Bülent Arınç, Manisa'da 10. Yıl Marşı yerine Mehter Marşı'nın çalınmasıyla ilgili sözlerinin hatırlatılması üzerine değerlendirmelerde bulundu. Bu konuda MHP Ankara Milletvekili Özcan Yeniçeri'nin buna tepki gösterdiğini de gazetecilerden öğrenen Arınç, "CHP'nin tepkisini normal karşılıyorum da MHP'den tepki verileceği dünya yıkılsa aklıma gelmezdi. Demek ki konuşacak bir şey bulamamış çok sayın profesörümüz, bugün de bu konuya girmiş. TBMM tarihinde ilk defa oluyor. Hiçbir sıfatı olmayan bir milletvekili, her gün kendisine basın bürosunda bir saat ayırıyor ve o saati doldurmak üzere de aklına ne gelirse konuşuyor. Buradan kendisine saygılarımızı iletelim ama bu kötü bir örnek" diye konuştu.

Reklam
Reklam

Manisa'da yaşananları detaylı bir şekilde anlatan Bülent Arınç, mehteran takımının bir buçuk saat sıcakta ayakta bekletildiğini, fakat mehterandan önce 10. Yıl Marşı'nın çalındığını ifade etti. Arınç, şunları söyledi:

"Biz adamcağızları ayakta beklememeleri için bir tarafa alırken, bir de 10. Yıl Marşı başlamasın mı kardeşim. 'Aman Allah'ım aklımı koru' dedim. 'Şu Mehter burada duruyorken, önce bu başlasa, çalsa da sonra sonra gönlünüzce 10. Yıl Marşı'nı söyleseniz ne kadar iyi olur' anlamında bir iki söz söyledim. Şimdi CHP'nin buna hayıflanmasını anlıyorum, çünkü onlar 27 Mayıs darbesini de bir devrim olarak görürler. 27 Mayıs darbesine bugüne kadar hiçbir CHP'linin karşı çıkmadığını çok iyi biliyorum. 27 Mayıs'ın yıldönümünde bize 10. Yıl Marşı'nı çaldırıyorlar. 10. Yıl Marşı'nı bu kadar çok beğeniyorsa CHP, bir teklifim var. CHP Genel Merkezi’nden 24 saat aralıksız 10. Yıl Marşı'nı çalsınlar veya Meclis'te grup toplantılarına mutlaka 10. Yıl Marşı'yla başlasınlar. Cumhuriyet'in 90. yılındayız. 2023'te 100. yıl olacak. Şimdi toplantıların her birinde uzun uzun 10. Yıl Marşı'nı ayakta ellerindeki bayraklarla söylemenin yeri mi güzel kardeşim. Bana göre değil. Ben bunu söyledim. Nezaketle, güzellikle 'Önce mehterle başlarsınız. Ondan sonra da isteyen 10 defa 10. Yıl Marşı'nı söyler’ dedim. Bak buna Özcan Yeniçeri bile tepki göstermiş. Allah'ım aklımızı koru."

Reklam
Reklam

Bülent Arınç, İstiklal Marşı'yla ilgili olarak ise, "İstiklal Marşı denildiğinde ayağa fırlarız. Bütün hançerimizle o güzel marşı söyleriz. 10 kıtasının 100 kelimesine de gönülden katılırız. İstiklal Marşı bizim marşımız ama onun dışında Fetih Marşı'nı da severiz. 10. Yıl Marşı'nı da severiz ama her şey yerli yerinde olacak. 29 Mayıs İstanbul'un Fethi'nde sen neyi çalarsın kardeşim. Fetih Marşı'nı mı 10. Yıl Marşı'nı mı?" dedi.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz