Bakanlar Kurulu toplandı

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında gerçekleştirilen Bakanlar Kurulu toplantısı başladı. Bakanlar Kurulu, Başbakanlık Yeni Bina'da saat 14.00'te toplandı.

ANKARA (ANKA) - İç ve dış gelişmelerin ele alınacağı toplantıda, en önemli gündem maddelerinden birisi terörün bitirilmesi süreci olacak. Türkiye sınırları dışına çekilecek PKK terör örgütüne yönelik gelişmelerin değerlendirilmesi öngörülen toplantıda, Akil İnsanlar Heyeti'nin yürüttüğü çalışmalar da ele alınacak.

Toplantıda ayrıca İsrail'in Türkiye'den özür dilemesiyle başlayan süreçte gelinen noktanın da görüşülmesi bekleniyor. Bu kapsamda Mavi Marmara saldırısında hayatını kaybedenlerin ailelerine ödenecek tazminat konusu başta olmak üzere Türkiye'nin taleplerine ilişkin İsrailli yetkililerle sürdürülen görüşmeler de toplantıda değerlendirilecek.

Reklam
Reklam

Yeni anayasa çalışmaları da kurulun önemli gündem maddeleri arasında yer alacak. Suriye'de yaşanan son gelişmeler de toplantıda etraflıca tartışılacak.

Toplantının ardından Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, alınan kararları açıklayacak ve gazetecilerin sorularını yanıtlayacak.