Bakanlar Kurulu Toplandı

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde terör örgütü PKK'ya vurulan...

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Bakanlar Kurulu'nun gündeminde terör örgütü PKK'ya vurulan ağır darbe, PKK'nın okullara yönelik saldırıları ve 'anadilde savunma' konusu var.

Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın başkanlığında Başbakanlık Merkez Bina'da toplandı. Öncelikle terörle mücadele konusunun gündeme gelmesi beklenen toplantıda, PKK terör örgütüne yönelik gerçekleştirilen operasyonlar ve örgüte vurulan ağır darbeler masaya yatırılacak. Elde edilen istihbarat bilgileri ışığında terörle mücadele kapsamında atılması muhtemel adımlar da detaylı bir şekilde görüşülecek. Bugün Diyarbakır 2. Hava Kuvvet Komutanlığı 8. Ana Jet Üssü’nden kalkan F-16 savaş uçaklarının Kuzey Irak’taki Kandil, Hakurk ve Zamp kamplarına yönelik hava harekatının örgüt üzerindeki tahribatı da yine toplantıda gündeme gelecek.

Reklam
Reklam

Son dönemlerde PKK terör örgütünün bölgedeki okullara yönelik gerçekleştirdiği saldırılar da Bakanlar Kurulu'nun bir başka gündem maddesini oluşturuyor. Örgütün okullara yönelik saldırılarını önleyecek tedbirlerin masaya yatırılması beklenirken, ayrıca cezaevlerindeki açlık grevleri konusunun da gündeme gelmesi bekleniyor.

Suriye konusunda ise 100 bini aşan sığınmacıların durumu ve izlenecek yol haritası ele alınacak. Bakanlar Kurulu'nda, Suriye'de yaşanan şiddet, sınır bölgesindeki hareketlilik ve Suriye'nin kuzeyindeki PKK varlığı ve gelen istihbaratlar değerlendirilecek.

ANADİLDE SAVUNMA KONUSU DA GÜNDEMDE

Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısında dikkat çeken bir başka konu ise "anadilde savunma" konusu. Adalet Bakanlığı'nın bu konuda bir çalışması olduğu bilinirken, bu çalışmanın içeriğinde ise 'iddianamenin Türkçe olması fakat kişinin isterse mahkemedeki savunmasını anadilinde yapabilmesi' imkanı yer alıyor. Toplantıda Adalet Bakanlığı'nın üzerinde çalıştığı bu düzenlemenin detaylarının da geniş şekilde değerlendirilmesi bekleniyor.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz