Bakanlar Kurulu toplantısı başladı

ANKARA (İHA) - Bakanlar Kurulu, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan başkanlığında toplandı. Kurulun en önemli gündem maddesini Hakkari'deki terör saldırısının ardından terörle mücadelede atılacak adımlar ve sınır ötesi operasyonla ilgili izlenecek yol haritası oluşturuyor. Kurul, tezkerenin Meclis'ten çıkarılmasının ardından sınır ötesi operasyonla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'ne (TSK) siyasi direktif verilip verilmemesi konusunu da ele alacak.

Başbakanlık Merkez Bina'da gerçekleştirilen toplantı saat 11.20'de başladı. Toplantının ana gündemini terörle mücadele oluşturuyor. Son olarak Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde terör örgütü PKK'nın düzenlediği saldırı sonucu 12 askerin şehit olması tüm Türkiye'yi yasa boğarken, hükümet de yaşanan son gelişmeleri bugünkü kurul toplantısında değerlendirecek. Terörle mücadelede izlenecek yeni yöntemler ve atılacak somut adımların masaya yatırılacağı kurul toplantısında, bundan sonraki süreçle ilgili kapsamlı bir değerlendirme yapılması bekleniyor.

Reklam
Reklam

Irak'ın kuzeyindeki terör örgütü PKK varlığının bertaraf edilmesi amacıyla sınır ötesi operasyonla ilgili yetki tezkeresini Meclis'ten çıkartan hükümet, bu konuya ilişkin ayrıntıları da toplantıda gözden geçirecek. Kurul, sınır ötesi operasyonla ilgili Türk Silahlı Kuvvetleri'ne direktif verilip verilmeyeceği konusunda da bir değerlendirme yapacak. Bu çerçevede Kuzey Irak Bölgesel Yönetimi, Bağdat yönetimi ve Washington yönetimi ile yapılan temaslar da Bakanlar Kurulu'nun gündemine gelecek. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan da dün akşam saatlerinde ABD Dışişleri Bakanı Condeleezza Rice ile yaptığı telefon görüşmesine ilişkin de kurul üyelerine bilgi verecek. Erdoğan, Rice'ın Türkiye'den birkaç gün süre istediğini açıklamıştı.

Toplantıda ayrıca dün Cumhurbaşkanı Abdullah Gül başkanlığında Çankaya Köşkü'nde gerçekleştirilen geniş katılımlı terör zirvesinden çıkan sonuçların da ele alınması bekleniyor. Bakanlar Kurulu'nda Anayasa değişikliği paketiyle ilgili olarak dün yapılan referandum sonuçlarına ilişkin de ayrıntılı değerlendirme yapılacağı öğrenildi. Bakanlar Kurulu'nun bugünkü toplantısına Ukrayna'da bulunan Milli Savunma Bakanı Vecdi Gönül, Cidde'de bulunan Dışişleri Ali Babacan, ABD'de bulunan Devlet Bakanı Mehmet Şimşek katılmıyor.

Reklam
Reklam