"Bakanlar Kurulu'nda siyaset işleri konuşulmaz"

Devlet Bakanı ve Hükümet Sözcüsü Yılmaz Karakoyunlu, Bakanlar Kurulu'nda siyaset işlerinin değil, devlet ve hükümet işlerinin konuşulduğunu söyledi.

Bakanlar Kurulu toplantısının ardından bir basın toplantısı düzenleyen Devlet Bakanı Yılmaz Karakoyunlu, toplantıda ilk olarak İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen'in söz aldığını ve Çorum, Yozgat, Kayseri ve Rize illerinde yaşanan sel felaketlerine ilişkin bilgi verdiğini ifade etti.

Bu illerde 8 kişinin hayatını kaybettiğini belirten Karakoyunlu, "Hükümet olarak kendilerine tanrıdan rahmet, ailelerine başsağlığı diliyoruz" dedi. Bu illerin ihtiyaçlarının karşılanması için illerde valiler emrine para yardımı yapıldığını kaydeden Karakoyunlu, bu illerin sorunlarının çözümü konusunda, İçişleri Bakanı Rüştü Kazım Yücelen başkanlığında Devlet Bakanları Melda Bayer, Şuayip Üşenmez, Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan'dan oluşan komisyon kurulduğunu bildirdi.

Reklam
Reklam

37. BAKANLIK KURULACAK Toplantıda, denizcilik sektörünün sorunlarına ilişkin Devlet Bakanı Ramazan Mirzaoğlu ve Denizcilik Müsteşarı'nın kabine üyelerine bilgi verdiğini belirten Karakoyunlu, Denizcilik Bakanlığı'nın bir an önce kurulmasına ilişkin tasarı ile liman ücretlerinde yapılacak indirimle kruvazör gemilerin seyahatlerinin özendirilmesi, kamu yükleri taşımasında uzun vadeli kontrat yapılması ve böylece denizcilik şirketlerinin bu kontratları teminat göstererek kredi temin edebilmeleri, kabotaj uygulamalarının Denizcilik Müsteşarlığı'na aktarılması ve kabotaj alanı içerisinde vergisiz yakıt teminine ilişkin görüşlerin ortaya konulduğunu ve bu önerilerin Bakanlar Kurulu tarafından prensip olarak kabul edildiğini ifade etti.

Toplantıda, Devlet Bakanı Fikret Ünlü ve Türkiye Otomobil ve Motor Sporları Federasyonu yetkililerinin Formula-1 için 2005 yılında Türkiye'nin adaylığı konusunu gündeme getirdiklerini kaydeden Karakoyunlu, yarışların Türkiye turizmine, ekonomiye katkıları, arazilerin temini konularının görüşüldüğünü söyledi. Karakoyunlu, Bakan Ünlü'nün gerekli çalışmaları yapma konusunda görevlendirildiğini ifade etti.

Reklam
Reklam

400-500 KİŞİLİK E TİPİ CEZAEVLERİ ÖNERİSİ Toplantıda, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün Türkiye'nin ve Adalet Bakanlığı'nın en önemli meselelerinden birinin cezaevleri olduğuna işaret ettiğini belirten Karakoyunlu, insan hakları uygulamaları ve gerekli huzurun temini çerçevesinde, 400-500 kişilik E tipi cezaevleri yapılması önerisini getirdiğini söyledi.

Karakoyunlu, İstanbul'daki cezaevlerinin tutuklu evi gibi kullanıldığı, 20-25 bini İstanbul'da olmak üzere Türkiye'de 120 bin kapasiteli cezaevi yapılması yönündeki tespiti aktardı. Karakoyunlu, bu konuda arazi sorunlarının çözümü için Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk, Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan ile Tarım ve Köyişleri Bakanı Hüsnü Yusuf Gökalp'ten oluşan bir komisyon kurulduğunu bildirdi. Karakoyunlu, Çevre Bakanı Fevzi Aytekin ile Bayındırlık ve İskan Bakanı Abdülkadir Akcan'ın kendi bakanlıklarına ait faaliyetler konusunda sunuştu bulunduklarını belirtti.

Basın mensuplarının sorularını da cevaplayan Bakan Karakoyunlu, "3 Kasım'da seçim yapılması konusundaki belirsizlik giderildi mi?" sorusuna, "Bakanlar Kurulu'nda devlet işleri, hükümet işleri konuşulur. Siyaset işleri konuşulmaz" karşılığını verdi.

Reklam
Reklam

HÜKÜMLÜLER MESLEKİ EĞİTİM ALACAK Karakoyunlu'nun açıklamalarının ardından Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk ile Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Yaşar Okuyan arasında tutuklulara cezaevlerinde mesleki eğitim verilmesi ve tahliyelerin ardından bu eğitim ve iyileştirme çalışmalarının sürdürülmesine ilişkin bir işbirliği protokolü imzalandı. Bakan Türk, konuya ilişkin şunları söyledi:

"Cezaevlerinde hükümlü ve tutukluların cezalarını çektikten sonra yeniden topluma üretken bir değer olarak dönmeleri çağdaş infaz hukukun temel amacıdır. Eski hükümlülerin cezalarını çektikten sonra iş bulabilmeleri önem taşımaktadır. Cezaevlerinde günlerini bir meslek edinme çalışmalarıyla geçirmeleri çok büyük önem taşımaktadır. Cezaevlerinde yapılan eğitim ve iyileştirme faaliyetleri, tutukluları tahliye sonrası yaşama hazırlamaktadır. Eğitim ve iyileştirme çalışmalarının onların tahliyelerinden sonra devam etmesi ve işe yerleştirmelerini, çalışmalarını sağlamak üzere bu protokol hazırlandı."

Reklam
Reklam
Anahtar Kelimeler: