Bakanlığın Bütçe Görüşmelerinde Sarıgöl Devlet Hastanesi De Konuşuldu

Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2013 yılı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Manisa...

Plan ve Bütçe Komisyonunda Sağlık Bakanlığının 2013 yılı bütçe görüşmeleri sırasında söz alan MHP Manisa Milletvekili Erkan Akçay, 400 Yataklı Manisa Bölge Hastanesi, Salihli, Soma, Sarıgöl, Kula Devlet Hastaneleri ile Gölmarmara, Köprübaşı ve Ahmetli ilçe hastanelerini gündeme getirdi.

Sarıgöl Devlet Hastanesindeki doktor eksikliklerini hatırlatan Plan ve Bütçe Komisyonu üyesi ve MHP Manisa Milletvekili Akçay, “Sarıgöl ilçemiz 36 bin nüfusa sahiptir. Sarıgöl Devlet Hastanesi 1996 yılında başlatılan bir kampanya sonucu ilçe halkı tarafından yaptırılmıştır. Hastanenin özel odaları da Sarıgöllü hemşerilerimiz tarafından yaptırılmıştır. Bu odalardaki televizyondan buzdolabına, klimalara, duş kabinli banyoları, ayarlı hasta yataklarına, telefona kadar tüm donanım Sarıgöllüler tarafından yapılmıştır. 100 yataklı modern Sarıgöl Devlet Hastanesi aynı zamanda bebek dostu unvanına sahiptir. Sarıgöl Devlet Hastanesinde 9 aydır, anestezi uzmanı, çocuk sağlığı ve hastalıkları uzmanı, kadın hastalıkları ve doğum uzmanı, aile hekimi uzmanı yoktur. İki ayda bir yapılan zorunlu hizmet uzman doktor atamalarının 4 üncüsün yapılmasına rağmen Sarıgöl Devlet Hastanesi kuraya bile sokulmamaktadır. Sarıgöl Devlet Hastanesindeki bu uzman eksiklikleri nedeniyle Sarıgöllü çevre il ve ilçelerdeki özel hastanelere gitmek zorunda kalmaktadır. Sarıgöl Devlet Hastanesi niçin zorunlu hizmet atamaları kurasına dahil edilmemektedir? Sarıgöl Devlet Hastanesindeki uzman doktor açıklarını ne zaman gidermeyi düşünüyorsunuz?” diye sordu.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: