Bakanlık arısız balları ifşa etti ama marketler hala satmaya devam ediyor! Sosyal medyada paylaştılar

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini paylaştı. Esnaf ve restoranların yaptığı kirli tezgah bozulurken birçok marka ve restoran da ifşa oldu. Özellikle et ve et ürünlerinde yapılan sahteciliği tüketici asla ayırt edemezken, baharat, dondurma, pekmez ve bal gibi ürünlerde de taklit yapıldığı ortaya çıktı. Şok Market’te satılan 'Enfabal' marka ‘arısız’ ballar, bakanlığın taklit ve tağşiş listesinde bulunmasına rağmen hala satılıyor.

Tarım ve Orman Bakanlığı'nın birçok marka ve restoranı deşifre etmesiyle üreticilerin yaptığı kirli tezgah ortaya çıktı. Sahtekar işletmeciler birçok et ürününde sakatat, eşek, domuz ya da tavuk eti kullanarak sağlığı tehdit ederken, bir bal markasının arısız sahte balları tüketiciye sattığı öğrenildi ancak o ürün hala raflarda satmaya devam ediyor.

GIDA TERÖRÜ PES DEDİRTTİ

Tarım ve Orman Bakanlığı, taklit-tağşiş yapılan ve sağlığı tehlikeye düşürebilecek gıdalar listesini "guvenilirgida.tarimorman.gov.tr" adresinde yayımladı.

Reklam
Reklam

Sitedeki bilgiler, gerçekleştirilen denetimler ile birlikte sürekli olarak yenilenmeye devam ediyor.

HALA SATILMAYA DEVAM EDİYOR

Şok Market’te satılan Enfabal marka ‘arısız’ balla, Tarım ve Orman Bakanlığı'nın taklit ve tağşiş listesinde bulunuyor ancak hala satılıyor.

ENFEBAL SOSYAL MEDYA HESABINI YORUMA KAPATTI

Söz konusu bal markası Enfabal, bakanlığın taklit-tağşiş listesinde yer aldıktan sonra sosyal medya hesabını yorumlara kapadı.

Anahtar Kelimeler: