Bakanlık Aydın Şoförler Odası’nın İtirazını Dkkate Aldı

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın itirazı üzerine Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ticari araçların 01-Aralık-01 Nisan...

Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası’nın itirazı üzerine Ulaştırma-Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı, ticari araçların 01-Aralık-01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanması zorunluluğu getiren yönetmeliğinde yeni düzenleme yaptı. Yeni düzenlemem ile kış lastiği uygulamasının taleplerinde belirttikleri gibi Valiliklerce uygulanacağını belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, şoför esnafında ciddi sıkıntılara neden olacak uygulamanın yeniden düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Bilindiği gibi 8 Kasım 2012 tarih ve 28461 sayılı Resmi Gazetede yayımlanan yönetmelik gereği; Ticari araçlara 01-Aralık 01 Nisan tarihleri arasında kış lastiği kullanma zorunluluğu getirilmiş ve uygulamanın ülke genelindeki tüm illerde geçerli olduğu belirtilmişti. Yönetmelik üzerine Aydın gibi sıcak iklimlerin hakim olduğu illerde uygulamanın sıkıntılara neden olacağını belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, Bakanlığa yaptığı itirazda uygulamada değişiklik yapılmasını talep etmişti.

Başkan Özmeriç’in talebi üzerine Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı’nca 27 Kasım 2012 tarih ve 2012/KUGM-07/Denetim Sayılı genelge ile kış lastiği uygulaması ile ilgili Federasyona bağlı odalara 48 Nolu genelge gönderildi. Yeni gelen genelge ile sorunun çözüldüğünü ve şoför esnafının bu durumdan oldukça mutlu olduğunu belirten Aydın Şoförler ve Otomobilciler Odası Başkanı Semih Özmeriç, “Düzenlenerek yeniden gelen genelge ile sorun çözülmüş oldu. 5 maddeden oluşan yeni genelgede ‘Her yılın 01 Aralık ile takip eden 01 Nisan tarihleri arasında kalan dört aylık dönemle varsa Bakanlıkça belirlenen artırımlı sürelerle sınırlı olmak üzere şehir içi taşımacılıkta kış lastiği uygulaması ile ilgili hususlar ortalama yerel sıcaklıklar dikkate alınarak ilgili valiliklerce belirlenir ve uygulanır. Bu illerde bulunan yol kenarı denetim istasyonlarında bu husus dikkate alınır” denilerek sorun çözülmüş oldu. Aydınlı şoförler ve otomobilciler adına yönetmeliğin yeniden düzenlenmesinde emeği ve katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum” dedi.

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: