Bakanlık Destek Verdi, Engelliler Üretti

İçişleri Bakanlığı'nın sivil toplum kuruluşlarının daha aktif hale getirilmesi amacı ile derneklere yaptığı yardımlar kapsamında, "Özürlü ile El Ele" adlı

İçişleri Bakanlığı'nın sivil toplum kuruluşlarının daha aktif hale getirilmesi amacı ile derneklere yaptığı yardımlar kapsamında, "Özürlü ile El Ele" adlı projede 18 engelli kursiyer, yaptıkları ürünlerden oluşan sergi açtı.

Ordu Valiliği tarafından da desteklenen ve iki etapta tamamlanan projenin sergisi, Ordu Sakatlar Derneği'nde gerçekleştirildi.

Serginin açılışında konuşan Ordu Valisi Orhan Düzgün, engellileri de her zaman toplumun bir parçası olarak gördüklerini söyledi.

Engelli vatandaşların toplum içinde yer almalarını sağlamak ve yaşam koşullarını kolaylaştırmanın hem devletin, hem de toplumun görevlerinden birisi olduğunu ifade eden Düzgün, "Devlet olarak bizler, engelli vatandaşlarımızın hayatın her alanında olmaları ve yer almaları için gayret ve çaba gösteriyoruz" dedi.

Reklam
Reklam

İçişleri Bakanlığı Dernekler Dairesi Başkanlığı'nın uzun süredir yurt çapında hizmet verdiğini hatırlatan Vali Düzgün, şunları kaydetti:

"Türkiye'de 2011 yılında destek alan 25 dernekten 2'si Ordu'dan. Bunlardan birisi bugün sona eren engelliler derneği, diğeri ise başka bir derneğimiz. İçişleri Bakanımız Sayın İdris Naim Şahin'de engellilere yönelik bu hibelerin ve yardım programlarının artırılması yönünde 2012 yılında ciddi bir adım atarak bunu 25 değil ama belki 3-5 kat daha yaymak amacıyla hibe projelerinin ciddi bir artışını sağladı. Bugün burada engelli kardeşlerimizin desteklenmesi halinde neler yapabileceklerini hep birlikte gördük. Kendilerini azimli oldukları ve özverili çalışmalarından dolayı kutlarım. Projede emeği geçen herkese da teşekkür ederim."

Düzgün, Ordu'daki diğer derneklerinde bundan sonraki süreçte proje hazırlamalarını ve bu hibelerden yararlanmaları için çaba göstermeleri gerektiğini de sözlerine ekledi.

Merkezi Ordu'da bulunan Ordu Özürlüler Derneği Genel Başkanı İmdat Aktaş ise, proje bütçesinin 38 bin lira olduğunu, bunun 35 bin lirasının İçişleri Bakanlığı tarafından karşılandığını ifade ederek, projeye desteklerden dolayı İçişleri Bakanı İdris Naim Şahin ile Vali Orhan Düzgün'e teşekkür etti.

Reklam
Reklam

Aktaş, proje sonunda 18 engellenin kurs belgelerini almaya hak kazandığını da belirtti.

Konuşmaların ardından sergiyi gezen Ordu Valisi Orhan Düzgün engelli kursiyerlere belgelerini verdi.

Programa Ordu İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay İsmail Güzey, Ordu Belediye Başkanı Seyit Torun, Ordu Emniyet Müdürü Hakan Kırmacı ve çok sayıda engelli ile yakını katıldı.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: