Sağlık Bakanlığı Türkiye'de bireylerinin doğumdan itibaren düzenli diş hekimi kontrolü ve eğitimi yoluyla ağız ve diş sağlığı bilgilerinin artırmak, doğru tutum ve alışkanlıkları oluşturmak ayrıca koruyucu dış hekimliği uygulamalarıyla hastalıkların yaygınlığının azaltılmasını hedefliyor. akanlık bu amaçla,Türkiye genelinde eğitici, koruyucu ve tedavi edici uygulamaları kapsayan "Ağız ve Diş Sağlığı Programı" hazırladı. Program, "Aile Hekimliği Pilot Uygulaması Hakkında Kanun" uyarınca Sağlık Bakanlığı'nca tespit edilecek illerde pilot uygulaması yapılacak. Bunun yanı sıra varolan sorunların giderilmesi ve tedavi ihtiyaçlarının karşılanması amacıyla Sağlık Bakanlığı tarafından Diş Hastaneleri, Ağız ve Diş Sağlığı Merkezleri ile Diş Tedavi ve Protez Merkezleri açılmasına hız verildi. Geçtiğimiz yıl 5 yeni Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi ile ünite kapasiteleri artırılan 3 Ağız ve Diş Sağlığı Merkezi'yle birlikte toplam ünite sayısı 435'ten 585'e çıkarıldı. Yine geçtiğimiz yıl 1219 sayılı Kanuna 5181 sayılı Kanuna eklenen Geçici 4. madde uyarınca Milli Eğitim Bakanlığı'ndan "Diş Protezciliği" dalında ustalık belgesi alan kişilere, Sağlık Bakanlığı tarafından, "Diş Protez Teknisyenliği Meslek Belgesi" verildi.
Bu arada 5181 sayılı Kanun ile Değişik 41. madde ve yine bu kanunla 1219 sayılı Kanuna ek 7. madde ile sahte dişçilere uygulanan cezai müeyyideler artırıldı.
Öte yandan, 81 İl Sağlık Müdürlüğü bünyesindeki Ağız ve Diş Sağlığı Şube Müdürlükleri'nin yaptıkları topluma yönelik ağız diş sağlığı eğitim faaliyetleri Türkiye geneline yaygınlaştırıldığı belirtildi.