Bakanlık Koordinatörü: Günümüz Koşullarında Istihdamı Arttırmak Mümkün Değil

İlker AKTAŞ/SAMSUN, Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği "Gerçekte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu faaliyetlerde ne kapsamda

İlker AKTAŞ/SAMSUN, Avrupa Birliği ve Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği "Gerçekte Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı bu faaliyetlerde ne kapsamda ne iş yapar, çok da düzgün anlatabildiğimiz kanaatinde değiliz. Yaptığımız şey şu. Avrupa Birliği'nden tahsis edilen katılım öncesi mali yardım fonlarının insan kaynaklarının geliştirilmesi alanında düzgün programlanması, ölçülebilir göstergelere dayalı, bütçesi belirgin, faaliyetleri belirgin bir program dahilinde projelendirilmesine katkıda bulunmak, daha sonra bu projelerle ilgili seçim ve ihale süreçlerini yürütmek, projenin düzgün uygulanmasını sağlamak, ödemelerini yapmak, değerlendirmesini yapmak. Bakanlığımızın misyonu bu. Burada en önemli aktörler birlikte çalıştığımız kurum, kuruluşlar ve yerel ortaklarımız. Dolayısı ile burada biz Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'ne ayrıca teşekkür ediyoruz."
ÜNİVERSİTE- SANAYİ İŞBİRLİĞİ ÖNEMLİ
Programın en temel hedefinin istihdamı arttırmak olduğunu belirten Tangürek, şöyle devam etti:
"Hedef istihdamı arttırmak, ama düzgün, insana yakışır işi arttırmak şeklinde olsa da, günümüz koşullarında yalnızca istihdam odaklı, doğrudan mesleki eğitimler ve benzeri çalışmalarla istihdamı arttırmak mümkün değildir. Girişimcilik, Ar-Ge, üniversite-sanayi ilişkileri bu anlamda çok önemli yer teşkil ediyor. Bundan sonraki dönemde biz yine üniversite sanayi işbirliği konusunda çeşitli projeleri fonlamaya devam edeceğiz. Ve inşallah 2014-2020 döneminde de yine Samsun'da halkımıza hizmet etmeye devam edeceğiz."
KUYAP Konsorsiyum Lideri Petros Catsis ise, bugüne kadar proje kapsamında yapılan faaliyetler hakkında bilgi verdi. Catsis şunları kaydetti:
"Bu faaliyetlerin büyük kısmını oluşturan eğitim, çalıştay, AB ülkelerine inceleme gezileri, konferans ve toplantılar ile 10 bin faydalanıcıya ulaştık. Proje yürütülmesi konusunda gösterdikleri destekler için TOBB, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ve AB Türkiye Delegasyonu ile Samsun, Sivas, Elazığ, Erzurum TSO ve Gaziantep TSO’ya teşekkür ediyorum."

Reklam
Reklam

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: