Bakanlık, Siirt’teki Istismara Müdahil Olacak

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğuna...

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı, Siirt Belediye Başkan Yardımcısı Abdüllatif Ç. tarafından iki kız çocuğuna istismar edilmesi konusunda açılacak davaya müdahil olacağını bildirdi.

Konuya ilişkin yapılan yazılı açıklamada, “Yaşları 13 ve 17 olan çocuklar Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından koruma altına alınmıştır. Siirt il müdürlüğümüzün uzmanları çocuklara yönelik sağlık tedbirlerini hemen başlatmıştır. Ayrıca hukuk müşavirliğimiz açılacak davaya müdahil olacaktır. “ denildi.

BAKANLIK 126 DAVAYA MÜDAHİL OLDU

Reklam
Reklam

Bakanlığın bugüne kadar 126 davaya müdahil olduğu ve bu davaların safahatını takip ettiğine işaret edilen açıklamada, şunlar kaydedildi: “Takip edilen davalar arasında 6 dava sonuçlanmış ve en üst hadden cezalar verilmiştir. Bu davalar arasında bakanlığımız tarafından Siirt'te takip edilen iki önemli dava da sonuçlanmıştır. Bunlar; Siirt'te ilköğretim okulunda 2'si kız kardeş 4 kız çocuğuna cinsel istismardan yargılanan eski okul müdür yardımcısı Fahrettin Kuzu'nun 46 yıl 8 aylık hapis cezası alması, Siirt'te 2 yıl önce uçurumun dibinde ölü bulunan sınıf öğretmeni Esin Güneş davasında olayın bir cinayet olduğu kanıtlanmış ve eşi Güven Güneş ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası almıştır.

Anadolu Ajansı ve İHA tarafından yayınlanan yurt haberleri Mynet.com editörlerinin hiçbir müdahalesi olmadan, sözkonusu ajansların yayınladığı şekliyle mynet sayfalarında yer almaktadır. Yazım hatası, hatalı bilgi ve örtülü reklam yer alan haberlerin hukuki muhatabı, haberi servis eden ajanslardır. Haberle ilgili şikayetleriniz için bize ulaşabilirsiniz

Anahtar Kelimeler: